WhatsApp: Noutatea din Aplicatie la care NIMENI nu se Gandea

WhatsApp are o noua modificare in aplicatie, si nimeni nu se gandea ca asa ceva ar putea fi facut de catre compania americana pe toate telefoanele.

WhatsApp criptat

WhatsApp face o modificare complet neasteptata pentru aplicatia care este oferita pentru telefoanele din toata lumea, si ea vine ca o foarte mare surpriza din moment ce nimeni nu credea ca asta va fi oferit vreodata. Pentru a intari ideea ca apelurile VoIP, adica telefonice prin internet, facute folosind WhatsApp sunt sigure, aplicatia va afisa in partea superioara a interfetei de utilizator un marcaj special care confirma ca apelurile sunt criptate, dar de ce conteaza asta ?

WhatsApp este de ani de zile criticata extrem de mult din cauza faptului ca nu ar cripta conversatiile sau apelurile telfonice facute de utilizatori, iar acest marcaj special vine fix pentru a linisti criticii. In mod teoretic, orice fel de apel VoIP facut din aplicatie cu marcajul de mai jos vizibil in partea superioara a interfetei de utilizator ar trebui sa confirme faptul ca nimeni nu poate intercepta conversatia pentru a o asculta, si eventual a o inregistra in timp real.

WhatsApp: Noutatea din Aplicatie la care NIMENI nu se Gandea

WhatsApp criptat apel
Marcajul “End-to-end Encrypted” confirma ca apelul si conversatiile din WhatsApp sunt criptate.

WhatsApp spune de ani de zile ca ofera criptare pentru comunicatiile facute de catre utilizatorii platformei sale de mesagerie, insa putina lume o crede pentru ca o data la cateva luni tot apar dovezi ca informatiile nu sunt reale. Aici intervin si cererile diverselor agentii guvernamentale de informatii cu privire la comunicatiile utlizatorilor din WhatsApp, acestea finalizandu-se cu datele trimise de companie, in cele mai multe cazuri, deci credibilitatea ei e redusa.

WhatsApp vrea totusi sa recastige increderea oamenilor care nu cred ca sunt intr-adevar in siguranta atunci cand fac apeluri telefonice VoIP si cand trimit mesaje prin platforma, iar acest marcaj e solutia gasita de americani. Este destul de probabil ca multora sa nu le pese de acest marcaj, dar WhatsApp isi “pune o tinta pe spate” cu includerea sa iar asta pentru ca securitatea din jurul sistemului va fi si mai atent verificata de catre cei care vor sa vada cat de buna este.

WhatsApp a implementat deocamdata acest marcaj in versiunile beta ale aplicatiei pentru telefoane mobile, deci ramane de vazut cand ar putea ajunge si in versiunile puse in distributie publica.