LUNA: Anunt UIMITOR al Fortelor Aeriene SUA, Decizia Uriasa

LUNA este in centrul unui anunt uimitor al Fortelor Aeriene din SUA, iata ce decizie foarte importanta a fost luata de catre americani pentru omenire.

LUNA trafic

LUNA nu este doar in atentia celor de la NASA, ci si in atentia Fortelor Aeriene ale SUA, iar asta pentru ca ele au anuntat un proiect complet neasteptat care are in vedere satelitul natural al Pamantului. Mai exact, Fortele Aeriene ale SUA vor sa monitorizeze inclusiv spatiul cosmic dintre Pamant si LUNA pentru a vedea ce anume se misca in respectiva zona, si daca pot exista obiecte care sa reprezinte un pericol pentru planeta noastra, ceva ce e pana la urma normal.

LUNA are intre Pamant si suprafata sa o zona numita spatiu cislunar, iar Fortele Aeriene ale SUA vor sa il monitorizeze la fel de intens precum monitorizeaza orbita Pamantului. Decizia a fost explicata prin faptul ca se fac foarte multe misiuni in spatiul cosmic de ceva vreme, vasta majoritate in acest spatiu cislunar, iar americanii vor sa vada mai bine ce se afla intre planeta si LUNA, incercand in acelasi timp sa spioneze si alte tari de pe glob.

LUNA: Anunt UIMITOR al Fortelor Aeriene SUA, Decizia Uriasa

LUNA ar urma sa aiba spatiul cislunar monitorizat de catre americani in baza unor echipamente software si hardare cumparate de la diversi furnizori, iar primele analize au inceput deja. Se pare ca doua companii din SUA si Australia au fost contractate de catre americani pentru a analiza si a vedea cat de viabil ar fi un asemenea proiect ce implica LUNA, deci el este deocamdata destul de departe de a putea fi pus realmente in practica.

“Acesta este un studiu de fază 1 pentru a investiga colectarea informațiilor, deoarece se referă la domeniul lunar. Domeniul cislunar devine din ce în ce mai important pentru conștientizarea domeniului spațial, în special când numărul misiunilor cu echipaj pe lună începe să crească. Guvernul are nevoie de instrumente pentru ca la analizarea misiunilor să poată fi vizualizate și revizuite rapid.”

LUNA va avea in urmatorul deceniu o baza permanenta facuta de catre NASA, sau cel putin acestea sunt planurile pentru a trimite primii oameni catre Marte. Fortele Aeriene ale SUA vor sa se asigure de faptul ca orice fel de zboruri facute intre Pamant si LUNA sunt facute in deplina siguranta, iar asa vor justifica investirea a miliarde peste miliarde de dolari intr-un sistem care va monitoriz acest spatiu foarte vast din universul in care suntem.

LUNA este parte a mai multor proiecte pe care NASA le desfasoara de ceva vreme, iar undev aprin 2024, 2025 ar trebui sa vedem no misiuni care duc astronautii acolo pentru a pune bazele unui stabiliment.