Telefoanele Huawei: Decizia ce va Evita Blocarea Lansarilor

Telefoanele Huawei au parte de o mare schimbare in urma unei decizii care este luata pentru evitarea blocarii lansarilor noilor produse, iata ce se intampla.

Telefoanele Huawei shanghai

Telefoanele Huawei au viitorul pus in discutie de din cauza unor sanctiuni noi pe care Donald Trump le pregateste impotriva companiei chinezesti in momentul de fata, el putand bloca serios viitoarele lansari. Pentru ca aplicarea acestor sanctiuni pare complet inevitabila in momentul de fata, chinezii au inceput sa ia unele masuri pentru ca in viitor sa-si poata lansa telefoanele Huawei fara probleme, iar asta ajuta mult si compania Apple.

Telefoanele Huawei vor avea unele dintre noile procesoare fabricate de catre SMIC in loc de TSMC, ambele producatoare de semiconductori, chinezii mutand productia pe plan local de la taiwanezi. Aceasta schimbare le-a permis celor de la Apple sa comande mai multe procesoare de la TSMC pentru iDevice-uri, in timp ce telefoanele Huawei vor avea chip-urile fabricate in Shanhai, dar nu se stie daca la aceeasi calitate precum in Taiwan.

Telefoanele Huawei: Decizia ce va Evita Blocarea Lansarilor

Telefoanele Huawei au avut unele dintre procesoare fabricate in Shanghai, in loc de Taiwan inca din anul 2019, dar deocamdata nu se stie clar care dintre ele, si pentru ce modele. SMIC este inferioare TSMC, din toate punctele de vedere, deci telefoanele Huawei care au procesoarele produse acolo nu beneficiaza de aceleasi performante si aceeasi calitate finala de productie, dar acesta e compromisul impus de razboiul dus acum cu guvernul SUA.

“Huawei schimbă treptat producția de cipuri proiectate în casă departe de Taiwan și către o firmă chineză continentală, în pregătirea mai multor restricții din SUA. Înainte, Huawei voia să lucreze cu producători de prim rang, iar SMIC era doar de nivel secund. Acum mutăm resurse către SMIC pentru a accelera ajutorul nostru pentru ei. Huawei ia în considerare cu atenție probleme precum capacitatea, tehnologia și livrarea atunci când alegeți fabrici de semiconductor.”

Telefoanele Huawei au avut pana acum, si inca au, cel putin in cazul celor premium, procesoarele fabricate de catre compania care de ani de zile produce procesoarele pentru Apple, inlocuind Samsung in acest rol. Practic, telefoanele Huawei au la TSMC parte de cele mai bune si mai performante procese de fabricatie pentru procesoare, insa acum chinezii trebuie sa-i ajute pe cei de la SMIC sa ajunga la acelasi nivel, ceea ce e greu fara a fura secretele TSMC.

Telefoanele Huawei vor fi acum analizate si mai atent pentru a se vedea care dintre procesoarele lor sunt produse in China, si care sunt produse in Taiwan, iar primele vor fi vazute din start ca fiind net inferioare.