Politia Romana atacata de zeci de persoane in Ajunul Pastelui in Hunedoara

Politia Romana face cu greu fata impunerii prevederilor ordonantelor militare in unele orase, iar clipul video de mai sus ne arata ce se intampla cand legea nu este respectata in masa dupa o luna de izolare, politistii fiind atacati ieri de zeci de persoane in Hunedoara.

Politia Romana explica mai jos tot ceea ce s-a intamplat, iar in urma atacului au fost intr-un final adusi in zona suficient de multi politisti pentru a tine in casa oamenii care n-au prea inteles ca in aceasta perioada e bine sa te protejezi, nu sa te lupti in strada cu politia.

“Având în vedere interesul mass-media față de incidentele din Hunedoara, facem următoarele precizări:

În acest moment, după intervenția poliției și jandarmeriei, toate persoanele din acea zona s-au retras în locuințe și situația a revenit la normal.

Reamintim faptul că în timp ce verificau respectarea prevederilor ordonanțelor militare, echipajele de poliție au identificat o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice, care nu avea asupra sa documentele prevăzute de lege și, mai mult decât atât, era recalcitrantă.

Imediat după acest moment, polițiștii au fost atacați cu pietre și alte obiecte contondente de mai multe persoane din respectivul cartier, rude și cunoscuți ai bărbatului care era legitimat de poliție.

După identificarea participanților la agresiune, trei persoane au fost ridicate de polițiști și conduse la sediul poliției pentru audieri.

În cauză a fost deschis dosar penal pentru ultraj și distrugere.

Echipajele de ordine publică rămân în continuare în zonă pentru a preveni orice alte incidente.”

Având în vedere interesul mass-media față de incidentele din Hunedoara, facem următoarele precizări:În acest moment, după intervenția poliției și jandarmeriei, toate persoanele din acea zona s-au retras în locuințe și situația a revenit la normal. Reamintim faptul că în timp ce verificau respectarea prevederilor ordonanțelor militare, echipajele de poliție au identificat o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice, care nu avea asupra sa documentele prevăzute de lege și, mai mult decât atât, era recalcitrantă.Imediat după acest moment, polițiștii au fost atacați cu pietre și alte obiecte contondente de mai multe persoane din respectivul cartier, rude și cunoscuți ai bărbatului care era legitimat de poliție. După identificarea participanților la agresiune, trei persoane au fost ridicate de polițiști și conduse la sediul poliției pentru audieri. În cauză a fost deschis dosar penal pentru ultraj și distrugere. Echipajele de ordine publică rămân în continuare în zonă pentru a preveni orice alte incidente.#PolițiaRomână

Publicată de Politia Romana pe Sâmbătă, 18 aprilie 2020