Facebook lanseaza Messenger Rooms ca alternativa pentru Zoom, FaceTime

Facebook Messenger Rooms

Facebook a lansat Messenger Rooms, o noua functie care permite efectuarea de apeluri video in grupuri de persoane, ea fiind oferita ca o noua alternativa pentru Zoom si FaceTime, iar mai jos puteti vedea cum veti putea folosi functionalitatea.

Facebook va permite crearea de camere virtuale in care utilizatorii isi vor putea chema prietenii, sau orice alte persoane, pentru a face apeluri video in grup, link-uri speciale pentru accesarea acelor camere fiind deasemenea disponibile pentru partajare.

Facebook permite doar efectuarea de apeluri video in grupuri de pana la 8 persoane, mult mai putin decat Zoom sau FaceTime, insa compania spune ca limita va fi crescuta la 50 de persoane in cateva saptamani, dar deocamdata nu sunt cunoscute date clare.

Facebook le va permite in curand inclusiv utilizatorilor Instagram, WhatsApp, Portal sa intre in aceste Messenger Rooms, totul urmand a fi posibil printr-un browser web, chiar si fara a avea un cont facut in reteaua de socializare a companiei.

“Lansând astăzi pe mobil și pe desktop, puteți începe o cameră video chat pe care prietenii o pot descoperi printr-o nouă secțiune deasupra News Feed sau notificări pe care Facebook le va trimite automat celor mai apropiați prieteni. Puteți, de asemenea, să invitați doar prieteni anumiți sau să partajați un link pe care oricine îl poate folosi pentru a vă alătura camerei.”

Facebook va notifica utilizatorii cu privire la disponibilitatea acestei functii prin intermediul unei notificari care va fi afisata pentru oameni in momentul in care acestia vor deschide pentru prima oara aplicatia pe telefoane si tablete in perioada urmatoare.