Gaura Neagra: NASA ULUITA de o Noua Mare Descoperire (VIDEO)

Gaura neagra dintr-o indepartata galaxie a reusit sa uluiasca NASA cu un fenomen care a avut loc recent, iar acest video al americanilor arata intamplarea.

Gaura neagra pentru care aveti in clipul video de mai sus o simulare facuta de catre cei de la NASA a reusit sa ii uluiasca pe cercetatorii americani cu fenomenul care a fost observat recent acolo. Mai exact, in galaxia OJ 287, care se afla la 3.5 miliarde de ani-lumina de Pamant, cei de la NASA au descoperit o gaura neagra care este de 18 miliarde de ori mai mare decat soarele, si este una dintre cele mai mari pe care agentia a descoperit-o pana acum.

Gaura neagra nu i-a uimit pe cei de la NASA cu acest lucru, ci cu faptul ca langa ea exista o alta gaura neagra, mult mai mica, aceasta lovindu-se la fiecare 12 ani de zone cu obiecte cosmice prinse in coroana celei mari. De fiecare data cand se intampla acest lucru are loc o explozie de lumina, iar de aceasta data cei de la NASA au detectat pentru aceasta gaura neagra una care este mai mare decat lumina emisa de catre 1000 de miliarde de stele.

Gaura Neagra: NASA ULUITA de o Noua Mare Descoperire (VIDEO)

Gaura neagra are prezentata in animatia de mai sus explozia pe care cei de la NASA au detectat-o, cea mai mare de pana acum, fenomenul fiind unul care rar se intampla in univers intr-un asemenea mod. Gaura neagra de dimensiuni mai mici are o orbita ovala, deci NASA a avut nevoie de multa cercetare pentru a crea un model prin care sa poata ghici perioada in care ar urma sa aiba loc o urmatoare explozie de lumina, si de data aceasta a fost aproape de realitate.

“În galaxia OJ 287, aflată la aproximativ 3,5 miliarde de ani-lumină de pe Pământ, două găuri negre sunt prinse într-un dans nesfârșit. La fiecare 12 ani, dansatorul mai mic se prăbușește printr-un disc imens de resturi care se învârt în jurul găurii negre super-masive. Când face acest lucru, creează o explozie de lumină pe care o putem vizualiza din spate pe Pământ, deoarece strălucirea ei mai mare decât un trilion de stele. O mega flacără.”

Gaura neagra ar urma sa treaca prin acelasi fenomen dupa 2030, iar cercetatorii de la NASA, plus altii din multe alte zone de pe glob, sunt pregatiti sa observe si atunci explozia uriasa de lumina. NASA a folosit telescopul Spitzer pentru a monitoriza fenomenul prin care trece aceasta gaura neagra la o distanta atat de mare de Pamant, iar in baza observarilor vor incerca sa descopere mai multe dintre secretele acestui gen de obiecte.

Gaura neagra din acea galaxie nu este singura care are un mai mica in jurul sau, dar acolo s-a intamplat pentru prima oara o explozie de lumina care a avut o intensitate atat de mare.