Huawei: SCANDALUL Fara Precedent Intre Doua Tari Puternice

Huawei este motivul izbucnirii unui scandal fara precedent intre doua tari foarte puternice, iata ce decizii in premiera sunt analizate acum.

Huawei spioni

Huawei este motivul pentru care un scandal fara precedent este pe cale sa inceapa intre doua dintre cele mai puternice tari de pe planeta, si vorbim despre ceva ce “mocnea” de mult, dar ar putea “lua foc” abia acum. Mai exact, Donald Trump a lansat astazi o amenintare foarte importanta pentru Marea Britanie, si Boris Johnson, ea avand legatura cu posibila permitere a Huawei sa furnizeze echipamente 5G pentru retelele care vor fi facute in aceasta tara.

Huawei ar putea fi motivul din cauza caruia SUA si-ar putea retrage din SUA personal militar, spioni, sau chiar tehnica militara, totul de teama compromiterii comunicatiilor de echipamentele chinezilor. Casa Alba face acum o evaluare cu privire la angajatii care ar avea cel mai mare risc de a avea siguranta datelor compromisa daca folosesc retelele de telecomunicatii din Marea Britanie, daca acestea ar avea la baza echipamente ale Huawei, prin care comunitatiile ar putea fi interceptate.

Huawei: SCANDALUL Fara Precedent Intre Doua Tari Puternice

Huawei ar urma sa poata furniza echipamente pentru retelele de telecomunicatii din Marea Britanie, dar ele ar trebui folosite doar in zonele non-esentiale ale retelelor, si nu in preajma obiectivelor importante. Decizia aceasta l-a infuriat pe Donald Trump, iar acum el ia in calcul o stricare a relatiilor cu Marea Britanie din cauza Huawei si a deciziei lui Boris Johnson, iar daca SUA si-ar retrage personalul de informatii, sau din armata, de acolo, ar fi o miscare fara precedent.

“Se pare că Casa Albă efectuează o revizuire largă a relației de securitate a SUA cu Marea Britanie din cauza îngrijorării față de decizia premierului Boris Johnson de a permite Huawei să dezvolte rețeaua britanică 5G. Analiza analizează toate activele de securitate și informații din SUA cu sediul în Marea Britanie și ar putea duce la retragerea aeronavelor și spionilor americani din Marea Britanie.”

Huawei priveste “de pe margine” tot ceea ce se intampla in Marea Britanie, iar din punct de vedere diplomatic o asemenea decizie ar putea avea repercusiuni greu de limitat, sau reparat in viitor. Razboiul pe care SUA il duce cu China, si in care e prinsa Huawei, ar urma sa treaca la un cu totul alt nivel daca Donald Trump va lua decizia de a strica schimbul de informatii secrete cu Marea Britanie si de a isi retrage oamenii din tara, insa deocamdata totul e in analiza.

Huawei a facut presiuni foarte mari in Marea Britanie pentru a nu i se interzice total capacitatea de a furniza echipamente pentru retelele 5G din tara, la fel cum o face si in alte tari europene, creand mari disensiuni intre state.