Huawei: FARA PRECEDENT, Noua Masura Luata Azi de catre SUA

Huawei este tinta unei lovituri fara precedent data de catre SUA, iata ce masura extrem de importanta a fost anuntata astazi de catre americani.

Huawei blocaj

Huawei a fost tinta unei lovituri fara preceden astazi dupa ce guvernul SUA a confirmat ca isi va duce la indeplinire planul care a fost anuntat acum cateva saptamani de catre presa. Mai exact, guvernul SUA a luat decizia de a bloca exporturile de semiconductori catre Huawei, daca acestia sunt produsi cu software, sau hardware, care au fost dezvoltate de catre companii americane, blocand practic posibilitatea chinezilor de a mai cumpara chip-uri cu procesoare de la TSMC.

Huawei stia despre aceastadeczie care este pregatita de catre guvernul SUA de ceva vreme impotriva sa, iar acum ea a fost pusa in practica, si va bloca nu doar posibilitatea de a-si mai face telefoanele, ci si calculatoarele. Huawei nu va mai putea sa isi produca nici echipamentele de telecomunicatii, care au deasemenea nevoie de asemenea componente, activitatea companiei fiind extrem de serios afectata de aceasta masura luata de catre americani acum.

Huawei: FARA PRECEDENT, Noua Masura Luata Azi de catre SUA

Huawei este aparata de catre China, care spune ca nu va sta deoparte in timp ce compania este atacata din toate partile de catre guvernul SUA, iar asta inseamna ca tensiunile dintre tari vor escalada. Huawei avertizase ca vor exista repercusiuni din partea guvernului chinez daca o asemenea masura va fi luata impotriva sa de catre guvernul SUA, si probabil ca in curand vom vedea ce inseamna aceste masuri, si ce impact global vor avea asupra altor companii.

“Administrația Trump a mutat vineri să blocheze livrările de semiconductori către Huawei Technologies de la producătorii de cipuri la nivel mondial. Departamentul de Comerț al SUA a declarat că modifică o regulă de export pentru „ținta strategică a achiziției de către Huawei a semiconductorilor care sunt produsul direct al anumitor software și tehnologie din SUA”. Huawei, care are nevoie de semiconductori pentru smartphone-urile sale utilizate pe scară largă și echipamentele de telecomunicații, este în centrul unei bătălii pentru dominația tehnologică globală între Statele Unite și China.”

Huawei s-a folosit de o “portita legala” din legislatia SUA pentru a continua sa isi cumpere chip-uri pentru procesoarele pe care le foloseste in telefoane, calculatoare, sau echipamente de telecomunicatii. Sanctiunile initiale din SUA nu i-au blocat acest drept, iar cum Donald Trump a fost destul de suparat sa afle ceea ce se intampla, acum a luat intr-un final decizia de a actiona mai serios impotriva Huawei, iar impactul va fi unul extrem de mare.

Huawei a inceput din 2020 sa lucreze cu o companie chinezeasca pentru a suplini productia pe care TSMC nu i-o mai poate oferi, dar acest nou partener nu are aceleasi capacitati tehnologice.