Gaura Neagra: Noua Imagine Radio ULUITOARE cum NU ai Vazut

Gaura neagra dintr-o distanta galaxie este surprinsa intr-o imagine radio uluitoare cum nu ai mai vazut, iata ce-au descoperit cercetatorii in legatura cu ea.

Gaura neagra expulzie

Gaura neagra dintr-o galaxie nu foarte apropiata de Pamant a fost inregistrata intr-o prima imagine radio uluitoare cum nu ai mai vazut pana in momentul de fata de la cercetatorii din lumea intreaga. Ma jos aveti o imgine radio cu o gaura neagra situata in galaxia PKS 2014-55, aceasta fiind la 800 de milioane de ani-lumina distanta de Pamant, iar cercetatorii au reusit foarte greu sa inregistreze tot ceea ce i-a surprins, dar ce a surprins si comunitatea stiintifica.

Gaura neagra inregistrata in aceasta imagine are un mod atipic de a expulza energie in univers, cercetatorii fiind surprinsi de modul in care ea reuseste sa isi distribuie energia in mod constant. Daca in mod normal o gaura neagra arunca energie in sensuri opuse ale marginilor sale, aceasta o face in nu mai putin de 4 sensuri, in forma de X, ceea ce pana acum cercetatorii nu au mai vazut pentru un obiect cosmic de acest gen, deci vorbim si despre o premiera.

Gaura Neagra: Noua Imagine Radio ULUITOARE cum NU ai Vazut

Gaura neagra expulzie energie
Gaura neagra din galaxia PKS 2014-55 aruncand energie in univers. Imagine facuta de telescopul radio MeerKAT din Africa de Sud.

Gaura neagra arunca atat de neregulat energie in univers incat cercetatorii au crezut initial ca aceasta se misca intr-un format si mai neregulat, sau au crezut la un moment dat ca e vorba despre doua gauri negre care se ciocnesc. In realitate este o singura gaura neagra, iar ceea ce se vede este destul de neobisnuit, insa ne arata cat de misterioase si impresionante pot fi obiectele cosmice de acest gen, iar de aici cercetatorii pot incepe sa faca si alte explorari.

Gaura neagra arunca gaze la 2.5 milioane de ani-lumina distanta de centrul sau, acestea revenind si lovindu-se de centrul galaxiei, pentru a se rasfrange mai apoi intr-o cu totul alta directie. Asta formeaza ceea ce se vede in imaginea de mai sus, si ceea ce a uimit foarte multi cercetatori, insa ar putea fi doar o mica parte dintre misterele pe care acestia le-au descoperit pana in momentul de fata, alte secrete mai mari putand fi ascunse de aceasta gaura neagra.

Gaura neagra din aceasta galaxie va fi in continuare monitorizata indeaproape, si va fi foarte interesant de vazut ce anume vor mai descoperi cercetatorii in legatura cu ea.