Planeta Jupiter: INCREDIBILA Descoperire ce a UIMIT Lumea

Planeta Jupiter are astazi anuntata o incredibila descoperire care a uimit foarte multa lume, iata ce a fost observat acolo de catre cercetatori.

Planeta Jupiter grindina

Planeta Jupiter este una dintre cele mai mari din intregul sistem solar, si cu siguranta stiti ca in jurul sau se afla o serie de luni care au inceput sa fie extrem de interesante pentru cercetatorii din toata lumea. In baza cercetarilor avansate pe care acesti le-au tot facut in ultima vreme, se pare ca lunile din apropiere de planeta Jupiter s-ar fi format de-a lungul timpului pornind de la ceea ce ar putea fi grindina de foarte mici dimensiuni care exista in jurul planetei.

Planeta Jupiter ar fi blocat in orbita sa aceste bucati foarte mici de grindina, care au adunat gaze, si diverse alte reziduuri din univers pentru a ajunge ceea ce stim acum ca lunile planetei. Acele bicatele microscopice de grindina au aparut in preajma planetelor in timpul formarii universului, dar desigur dupa ce planeta Jupiter era deja formata, iar pentru a ajunge la forma pe care o au astazi a fost nevoie de milioane peste milioane de ani de adunat materiale.

Planeta Jupiter: INCREDIBILA Descoperire ce a UIMIT Lumea

Planeta Jupiter grindina formare
Procesul initial de formare al lunii Europa de langa planeta Jupiter, demonstratie facuta de Batygin/Caltech.

Planeta Jupiter ar fi avut formate asa cel putin unele dintre lunile din sistemul Galileo, iar cercetatorii si-au testat eoria prin simulari facute pe calculator, ajungand sa reproduca exact ceea ce observa in univers. Desigur ca la toate acestea a contribuit si planeta Jupiter, care a eliberat inspre acele bucatele de grindina multe cantitati de hidrogen si heliu, combinarea acestora cu diverse alte materiale si fortele gravitationale ale planetei au creat lunile de acum.

Planeta Jupiter aduna in inelele sale o buna parte dintre gazele si materialele care scapa din atmosfera sa, insa ceea ce a iesit dincolo de ele a ajuns sa ajute la formarea lunilor de langa planeta. Desigur ca tot acest proces a fost unul de foarte lunga durata, si nu a fost simplu, iar in imaginea animata de mai sus puteti vedea exact ce s-a intamplat langa planeta Jupiter, dar si cat de mult a durat initierea acestui proces de formare a lunii Europa, de exemplu.

Planeta Jupiter ar fi ajutat in acest mod la formarea tuturor lunilor sale, insa e nevoie si de alte verificari pentru aceasta teorie interesanta pe care au creat-o cercetatorii.