WhatsApp: Cat de USOR poate fi FURAT Contul unei Persoane

WhatsApp poate avea conturile utilizatorilor furate foarte usor, iata cat de simplu poate ramane o persoana fara contul din aplicatia de mesagerie.

WhatsApp protejare

WhatsApp este cea mai mare platforma de mesagerie din lume, dupa cum stiti deja de foarte multa vreme, iar cu 2 miliarde de utilizatori la nivel global, exista si foarte multi hackeri interesati sa fure conturile. Exista si oameni obisnuiti care sunt interesati sa fure conturile altor persoane pentru a le spiona, pentru a se razbuna pe ele, sau din diverse alte motive mai mult, sau mai putin, stupide, iar furtul in sine se poate face extrem de usor, in unele conditii.

WhatsApp a avut aceasta “vulnerabilitate” demonstrata de catre cercetatorii ESET, una dintre cele mai mari companii specializata in software antivirus, iar procesul in sine este foarte simpla. Cei de la ESET au reusit sa fure un cont WhatsApp al unei alte persoane prin simpla urmarire a notificarilor care vin pe telefonul victimei cand aceasta a fost lasat nefolosit pe o masa, furtul fiind facut prin inregistrarea numarului de telefon al contului in telefonul hackerului, si preluarea codului de activare de pe telefonul victimei.

WhatsApp: Cat de USOR poate fi FURAT Contul unei Persoane

WhatsApp protejare cont

WhatsApp trimite un cod de activare prin SMS catre numarul de telefon pentru care se cere activarea contului, iar cineva va poate fura contul daca lasati telefonul singur pe masa la un moment dat. Acea persoana poate face activarea contului in telefonul sau in acel punct, si poate vedea codul de activare in notificarea SMS-ului primit pe telefonul vostru, iar asa va deconecteaza de la WhatsApp, si primeste toate mesajele voastre, fara a le vedea pe cele vechi.

WhatsApp permite protejarea impotriva unor asemenea furturi prin activarea sstemului de autentificare in 2 pasi, care impune introducerea unui PIN cunoscut doar de noi cand activam contul intr-un alt telefon. Mai simplu decat atat, dezactivarea previzualizarilor pentru notificari impiedica deasemenea vizualizarea codului de activare al WhatsApp de catre oricine incearca sa va fure contul, si oricare dintre cele doua optiune e recomandata pentru toata lumea.

WhatsApp le-a oferit oamenilor metode prin care sa isi protejeze conturile impotriva unor posibile furturi, insa e nevoie ca toata lumea sa stie de aceste lucruri, si sa se foloseasca efectiv de ele.