LUNA: Fenomenul UIMITOR Vizibil din Romania Zilele Acestea

LUNA va trece in perioada urmatoarelor zile printr-un fenomen special care va fi vizibil inclusiv din Romania, iata ce vom putea vedea pe cer toti.

LUNA capsunie

LUNA trece in aceasta perioada printr-un fenomen uimitor care va fi vizibil din toata lumea, insa inclusiv din Romania, si totul se va intampla saptamana aceasta, in cursul urmatoarelor zile. In SUA fenomenul este numit “luna capsunie”, iar conform astronomilor, in cursul zilei de vineri, de la amiaza spre apus, LUNA va fi vizibila pe cer in forma completa, iar din unele zone de pe glob va fi vizibila inclusiv o partiala eclipsa, dar nu toata lumea va putea vedea asta.

LUNA va fi vizibila chiar de pe la miezul zilei peste tot cu o iluminare de 81%, si fenomenul va progresa pana in cursul zilei de vineri, cand va fi vizibila cel mai bine chiar de la amurg. Conform astronomilor, LUNA va aparea cu 80 de minute mai “tarziu” decat de obicei in fiecare zi pana in cursul zilei de vineri, iar abia atunci vom vedea fenomenul special pe cer, astronomii spunand ca aceasta luna plina va fi vizibila cu ochiul liber, fara a fi necesar un telescop.

LUNA: Fenomenul UIMITOR Vizibil din Romania Zilele Acestea

LUNA va fi vizibila inclusiv pe parcursul zilei pentru toti cei interesati sa o surprinda in poze care sunt rar posibil de realizat, iar daca aveti un telefon care e gandit pentru a face poze satelitului natural al Pamantului, veti obtine ceva special. LUNA este astazi la perigeu, adica la cel mai apropiat punct de Pamant in orbita sa obsnuita, insa spre final de saptamana va fi mult mai usor de vazut chiar si cu ochiul liber in timpul zilei, ceva ce foarte multi astronomi amatori vor aprecia.

LUNA trece prin acest fenomen la perioada destul de distante de timp in fiecare an, iar acum va fi acompaniata pe cer inclusiv de catre Venus si Mercur, asta inainte ca prima sa dispara timp de 6 luni. Dupa aceea, LUNA va fi vizibila pe cer impreuna cu Mercur si restul planetelor din sistemul solar, iar unele dintre ele vor fi destul de usor de vazut chiar si cu ochiul liber, ceea ce desigur ca va bucura foarte multi astronomi din toata lumea.

LUNA va trece apoi in urmatoarea sa fara in timp ce isi continua orbita in jurul Pamantului, si daca ratati ocazia de a o vedea vineri, veti avea de asteptat destul de mult pana cand fenomenul se va repeta.