Orange: ALERTA Emisa catre TOTI Clientii, ce Trebuie sa Stii

Orange a emis o alerta foarte importanta pentru toti clientii sai din Romania, iata ce trebuie sa stii chiar acum daca-i folosesti serviciile in tara.

Orange inselatorie

Orange a emis in cursul ultimelor zile o alerta care a fost trimisa catre toti clientii sai din Romania, si este vorba despre un mesaj foarte important de care toata lumea ar trebui sa stie chiar acum. Vorbim despre o alerta cu privire la un nou tip de frauda pe care cei de la Orange au avut-o raportata de catre clentii lor din Romania, ea fiind denumita “wangiri”, iar in aceasta pagina operatorul ofera si detalii cu privire la felul in care fraudele pot fi evitate.

Orange emite aceasta alerta pentru ca unele persoane malitioase incearca sa obtina castiguri ilegale prin apelarea unor numere de telefon aleatoare, asteptand ca diversii clienti ai operatorilor de telefonie sa ii sune inapoi. Cei de la Orange le recomanda tuturor clientilor sa nu sune inapoi numere de telefon necunoscute, in special daca este vorba despre unele care au prefixuri internationale, iar asta pentru ca exista un risc mare de a pierde multi bani.

Orange: ALERTA Emisa catre TOTI Clientii, ce Trebuie sa Stii

Orange inselatorie wangiri

Orange se lupta de ceva vreme cu problemele acestea, iar asta pentru ca exista foarte multe persoane rau intentionate care vor sa profite de naivitatea celor care sunt clienti ai operatorilor de telecomunicatii. In aceasta idee, Orange primeste de la clienti plangeri dupa ce facturile ajung sa aiba costuri ridicate din cauza numerelor de telefon straine apelate, insa in multe cazuri nu se prea poate face nimic, si clientii trebuie sa plateasca banii.

Orange incearca sa isi educe clientii cu privire la aceasta problema, insa de multe ori este destul de greu sa ii inveti pe oameni cum sa se protejeze daca ei nu sunt dispusi sa te asculte. Alerta pe care a emis-o Orange acum vine cel mai probabil din cauza unui numar mare de persoane fraudate prin aceasta metoda, altfel n-ar fi inceput sa trimita mesaje la milioane de oameni din intreaga tara pentru a-i avertiza in legatura cu problema aceasta.

Orange le recomanda clientilor sa fie foarte vigilenti cand vine vorba despre apelarea de numere de telefon necunoscute, dar sa fie si in general cu ceea ce acceseaza cam oriunde pe internet.