Raed Arafat: AVERTIZARE privind situatia Coronavirus din Romania

Raed Arafat avertizare Coronavirus

Raed Arafat, seful DSU, a facut aseara intr-un interviu televizat o avertizare cu privire la situatia privind pandemia de Coronavirus din Romania, si asta dupa o crestere mare a numarului de infectari zilnice, in baza raportarii facute ieri de catre autoritatile din Romania.

Raed Arafat spune ca trebuie sa fim in continuare constienti ca masurile de precautir impotriva infectarii cu noul Coronavirus trebuie sa fie respectate pentru ca inca exita un pericol mare ca numarul de cazuri noi sa creasca, iar masurile de restrictie sa revina.

“Creșsterea cazurilor de persoane infectate de joi ar trebui să ne atraga atentia. Trebuie să urmarim ce se intâmplă in următoarele zile, care va fi situatia.

Este un semnal ca situatia nu este sub control, asa cum ne-am dorit noi si ca trebuie sa fim foarte atenti in respectarea regulilor de distantare fizica care se solicita populatiei de catre noi, autoritatile.

Trebuie sa lucram impreuna pentru a impiedica o posibilitate pe care nimeni nu o vrea si anume sa revenim la un numar mare de cazuri si sa fie obligatoriu sa se mai ia unele masuri, din nou.

Chiar daca sunt masuri de relaxare care au fost luate si care sunt binemeritate pentru cei care au stat acasa si au suportat ce s-a întamplat pana acum si au suportat masurile de restrictii care au fost, trebuie sa avem grija mare in respectarea regulilor mai departe – purtarea mastii, distantarea, toate regulile astea de igiena pe care noi le-am facut cunoscute.”