WhatsApp: Schimbarea FARA PRECEDENT Ceruta pentru Aplicatie

WhatsApp are o schimbare fara precedent ceruta pentru aplicatia de mesagerie, iata ce vor unii sa vada facut pentru platforma folosita de 2 miliarde de oameni.

WhatsApp presa

WhatsApp are ceruta o schimbare fara precedent pentru aplicatia sa de mesagerie, una care are deschide calea spre o cu totul alta functionalitate care ar fi oferita pentru utilizatorii din lumea intreaga. Vorbim despre o cerere care vine de la cei de la BBC, care spun ca informatiile pe care le publica ei pentru cititori ar trebui sa fie publicate automat in platforma WhatsApp ca o metoda de a contra informatiile false care circula prin platforma in fiecare zi.

WhatsApp publica informatii de la OMS in platforma pentru a contra minciunile pe care diverse entitati le tot propaga in platforma, iar BBC se considera o sursa la fel de sigura de informatii precum OMS. Desigur ca asta aici poate fi pornita o discutie foarte complicata cu privire la tipurile de informatii care vin de la OMS, si ce fel de cercetare au in spate, versus informatiile care pot veni de la un trust de presa, oricare ar fi acesta.

WhatsApp: Schimbarea FARA PRECEDENT Ceruta pentru Aplicatie

WhatsApp a inceput sa publice in aplicatie informatii de la OMS pentru ca era nevoie de o sursa sigura de informatii care sa combata minciunile privind Coronavirus ce sunt propagate fara oprire prin platforma. A lasa cale libera si pentru truturile de presa sa faca asta nu e ceva ce WhatsApp isi doreste, si probabil ca nici nu ar fi normal, pentru ca una e sa ai informatii direct de la experti in medicina, si alta e sa le a de la jurnalisti care n-au o pregatire medicala, sau de alta natura, in spate.

WhatsApp nu le va oferi trusturilor de presa posibilitatea de a publica articole in platforma sa prea curand, iar asta probabil pentru ca Facebook nu vrea sa le ofere acces si acolo, cel putin deocamdata. Avand in vedere ca incepe sa se faca presiune pentru ca WhatsApp sa ofere acest acces, e foarte posibil ca asta sa se intample in viitorul nu foarte indepartat, dar probabil ca va fi nevoie de cativa ani de presiune constanta pentru ca Facebook sa cedeze.

WhatsApp ar putea ceda daca vor mai exista probleme serioase cu platforma, sau cu Facebook, iar presa ca incolti iar ambele companii, dar ramane de vazut ce se va intampla intr-un final.