Planeta Jupiter: Fenomenul RAR pe care Trebuie sa il Observi

Planeta Jupiter trece in urmatoarea perioada printr-un fenomen rar pe care ar trebui sa il observi pentru ca este unul spectacols, ce implica alte planete.

Planeta Jupiter rasarit

Planeta Jupiter va trece in perioada urmatoare ptinr-un fenomen rar, dar si special in acelasi timp, iar asta pentru ca vorbim despre ceva ce se vede de extrem de putine ori intr-un an de zile. Planeta Jupiter nu va trece singura prin fenomen, ci impreuna cu Saturn si Marte, totul ca parte a calatoriei pe care o face Pamantul in fiecare an in orbita din jurul soarelui, iar cu aceasta ocazie putem observa cele trei planete in moduri cum poate pana acum nu le-am mai vazut.

Planeta Jupiter urmeaza sa fie vizibila cum “rasare” dupa apunerea soarelui, acelasi lucru fiind valabil inclusiv pentru Saturn si Marte, toate cele trei corpuri cosmice trecand prin acest fenomen in cursul urmatoarelor saptamani. Ele vor “rasari” de la linia orizontului chiar incepand de saptamana aceasta, planeta Jupiter fiind prima care va aparea, ea fiind urmata de catre Saturn si Marte, la intervale destul de mari de timp, iar ele nu se vor schimba in toata perioada.

Planeta Jupiter: Fenomenul RAR pe care Trebuie sa il Observi

Planeta Jupiter, impreuna cu celelalte doua, vor “rasari” tot mai devreme pana la jumatatea lunii iulie, dupa care nu le vom mai putea vedea intr-un fenomen special, cel mai probabil pana in 2021. Partea interesanta ca la jumatatea lunii iulie planeta Jupiter, inclusiv Saturn sau Marte, vor fi vizibile mult mai luminoase decat in mod normal, in cazul ultimei fiind cea mai luminoasa faza din 2003 incoace, si totul pentru ca Pamantul se interpune intre ele si soare.

Planeta Jupiter va “rasari” pe cer la ore diferite in functie de zona de pe glob, iar in Romania urmeaza sa fie vizibila undeva de pe la ora 01:47 noaptea, Saturn aparand cam 30 de minute mai tarziu, iar Marte peste 2 ore mai tarziu. Avand in vedere orele tarzii la care va “rasari” planeta Jupiter, si celelalte dupa ea, va trebui sa fiti activi peste noapte pentru a urmari acest fenomen, dar cu siguranta va merita sa pierdeti cateva ore de somn.

Planeta Jupiter a fost in ultimele luni prezenta pe cer i diverse combinatii cu alte planete apropiate, si o vom mai vedea pana la final de an 2020, insa nu atat de des in fenomene atat de importante.