WhatsApp: Decizia cu Impact IMPORTANT a Comisiei Europene

WhatsApp este vizata de o decizie foarte importanta pe care Comisia Europeana o va anunta astazi, iata ca vor sa faca autoritatile din Europa acum.

WhatsApp informare

WhatsApp este in vizorul Comisiei Europene care s-a cam saturat de informatiile false care sunt distribuite fara oprire prin platforma de mesagerie, aparent fara sa poata fi oprite de catre ea. In aceasta idee, Comisia Europeana a devenit ceva mai agresiva in ceea ce priveste felul in care va trata WhatsApp si politicile sale privind informatiile false, iar asta dupa ce foarte multe privind Coronavirus au fost distribuite fara oprire prin platforma.

WhatsApp nu a furnizat prea multe informatii catre Comisia Europeana, sau oricine altcineva, cu privire la modul in care incearca sa combata informatiile false care sunt distribuite fara oprire prin platforma sa. Avand in vedere acest mod de actiune, Comisia Europeana ar pregati o legislatie care sa oblige Facebook si WhatsApp sa divulge toate actiunile pe care le iau pentru a combate distributia de informatii false in intreaga lume in randul utilizatorilor.

WhatsApp: Decizia cu Impact IMPORTANT a Comisiei Europene

WhatsApp urmeaza sa fie vizata de o serie de noi reguli pe care Comisia Europeana urmeaza sa le anunte in cursul urmatoarelor ore, ele vizand oprirea distributiei de informatii false in randul europenilor. Vorbim cel mai probabil despre reguli care vor avea si sanctiuni ataste pentru a forta WhatsApp sa respecte ceea ce i se cere, si am putea vedea schimbari mari pentru platforma in ideea de a respecta cerintele venite de la Comisia Europeana.

WhatsApp a impus o functie care restrictioneaza retrimiterile de mesaje daca ele se viralizeaza, si a spus ca asta ar fi redus cu peste 50% distributia de informatii false, insa Comisia Europeana e de alta parere. E posibil ca WhatsApp sa fie obligata sa ia masuri si mai restrictive pentru a impiedica o mult mai larga distributie a informatiilor false in platforma de catre diverse entitati, insa mai multe cu privire la acest plan ar trebui sa aflam in cursul urmatoarelor ore.

WhatsApp a fost mai mereu sever criticata din cauza faptului ca refuza sa opreasca distributia de informatii false prin platforma sa, in special in India, iar acum Comisia Europeana se lupta cu problemele din Europa.