Samsung: Parteneriatul INCREDIBIL cu Huawei din Cauza SUA

Samsung si Huawei vor sa intre intr-un parteneriat incredibil care era crezut imposibil de catre toata lumea, iata ce planuri au cele doua companii acum.

Samsung parteneriat huawei

Samsung se pregateste sa intre intr-un parteneriat incredibil cu Huawei, ceva ce nimeni nu a crezut ca ar putea fi posibil, dar ceva ce ar fi extrem de benefic pentru ambele companii asiatice. Huawei vrea sa se foloseasca de Samsung pentru a trece peste sanctiunile impuse de catre SUA impotriva sa prin noua interdictie dictata de catre Donald Trump, iar in schimb coreenii vor castiga nu doar bani din vanzarea unor produse catre chinezi, ci si din vanzarile de telefoane.

Huawei ar fi dispusa sa “cedeze” o parte din cota sa globala de piata in ceea ce priveste vanzarile de smartphone-uri doar pentru a avea posibilitatea de a cumpara de la Samsung chip-uri pentru echipamentele de telecomunicatii. Vorbim despre producerea de procesoare folosind un proces de fabricatie de 7nm EUV, Samsung ramanand acum singura solutie viabila pentru chinezi dupa ce TSMC nu va mai putea sa produca procesoare pentru Huawei incepand din septembrie.

Samsung: Parteneriatul INCREDIBIL cu Huawei din Cauza SUA

Samsung ar mai putea produce chip-uri pentru Huawei in ciuda sanctiunilor din SUA, iar Huawei nu are vreo alta solutie, deoarece o companie din China pe care o vedea ca o alternativa pentru TSMC, nu are tehnologii suficient de bune. Huawei castiga mai multi bani din vanzarea de echipamente de telecomunicatii decat din vanzarea de telefoane, astfel ca pentru ea este mult mai importanta producerea primelor, si ar fi dispusa sa renunte la venituri din vanzarile smartphone.

“Samsung și Huawei au în vedere un acord în cadrul căruia gigantul sud-coreean ar produce cipuri avansate pentru echipamentele 5G ale Huawei, iar Huawei ar ceda o cantitate substanțială din cota sa de piață pentru smartphone-uri către Samsung. Telefoanele mobile sunt Afaceri-pilot Samsung, dar sunt un contribuabil relativ mic la profiturile la Huawei, a căror activitate principală rămâne echipament de telecomunicații.”

Samsung ar avea foarte multe de castigat de aici, iar asta pentru ca grupul castiga bani buni din vanzarile de telefoane, dar si din producerea de chip-uri pentru diversi parteneri. Chiar si asa, parteneriatul este unul complet neobisnuit, insa cei de la AT sustin ca asta se discuta in momentul de fata intre cele doua companii, chiar daca deocamdata n-a fost luata o decizie clara si finala cu privire la acest parteneriat la care putini s-ar fi asteptat.

Samsung si Huawei sunt concurenti pe foarte multe piete, astfel ca o colaborare de acest gen nu e tocmai ceva obisnuit si normal, dar in situatii de acest gen se recurge la orice fel de solutii.