Planeta Venus: Asteroid GIGANT care a SURPRINS Cercetatorii

Planeta Venus are parte de o descoperire uluitoare facuta de catre cercetatori, iata ce asteroid gigant a fost surprins de catre acestia, si ce importanta are.

Planeta Venus asteroid

Planeta Venus este in centrul atentiei din nou din cauza unui asteroid de dimensiuni mari care a fost descoperit de catre cercetatori in apropierea sa, si care ar putea contribui la deslusirea unor mistere foarte importante. Acest asteroid a fost descoperit in apropiere de planeta Venus in prima parte a acestui an, iar el ar face parte dintr-un grup care orbiteaza soarele, astronomii prezicand ca in jurul stelei s-ar invarti destul de multe roci de acest gen.

Planeta Venus are in jurul sau un asteroid care ar avea dimensiunile unui munte nu foarte mare, deci este urias, daca ne gandim la ce fel de roci se invart prin univers, insa are o caracteristica aparte. Conform cercetatorilor, acest asteroid descoperit langa planeta Venus ar fi compus in cea mai mare parte dintr-un tip de roca pe care o regasim in apropierea nucleului Pamantului, roca fiind numita olivina, iar asta i-a surprins pe cercetatorii MIT.

Planeta Venus: Asteroid GIGANT care a SURPRINS Cercetatorii

Planeta Venus ar avea in jurul sau unul dintre asteroizii care au aparut in momentele de formare ale sistemului solar, iar cu un diametru de 1.5 kilometri, vorbim despre o roca al carui potential de distrugere ste urias. Acest asteroid ar avea o orbita de 151 de zile in jurul soarelui, deci jumatate in raport cu cea a Pamantului, ar de aceea el trece destul de des pe langa planeta Venus, care se invarte deasemenea in jurul stelei din sistemul nostru solar.

“Este imposibil să ne uităm la această nouă populație și un obiect dominat de olivină este primul tip pe care îl vedem. Asta face ca acest lucru să fie un rezultat fain. Când fragmentați corpurile diferențiate, ar trebui să scoateți o mulțime de manta. Dar nu vedem mulți dintre acești asteroizi în centura principală.”

Planeta Venus este monitorizata constant de pe Pamant, insa un asteroid atat de mare a fost cu siguranta o sursa foarte mare de interes pentru cercetatorii care spun ca in jurul soarelui ar putea fi mai mult nedetectati. Totusi, elementul central al acestui asteroid este olivina de pe suprafata sa, ceva ce nu e regasit in chiar orice roca obsrvata de catre cercetatori, iar pe masura ce el se va invarti in obita din apropiere de planeta Venus, va mai fi analizat.

Planeta Venus urmeaza sa aiba o vizita din partea unei nave trimise de catre JAXA si ESA cu doar cateva luni in urma, iar multumita ei am putea afla noi informatii chiar si in legatura cu acest asteroid.