Planeta Venus: SPECTACOL langa Soare, ce Poti Vedea pe Cer

Planeta Venus apare intr-un spectacol impresionant langa soare, iata ce poti vedea pe cer, si cat de uimitor este fenomenul prin care trece planeta.

Planeta Venus spectacol

Planeta Venus uimeste din nou intreaga lume, iar asta multumita unui specacol care are loc in aceasta perioada de an, in timp ce planeta se invarte in jurul soarelui din sistemul nostru solar. Planeta Venus a disparut in umbra soarelui pentru o scurta perioada de timp in anul 2020, insa acum incepe sa reapara, si desigur apare partial, ca o semiluna, asta din cauza faptului ca steaua din galaxia noastra inca se interpune intre Pamant si planeta indepartata.

Planeta Venus poate fi vazuta pe cer in primele ore ale diminetii, si, conform celor care o monitorizeaza, ea urmeaza sa apara la cea mai mare luminozitate de pana acum, in aceasta forma. Vorbim despre o faza speciala prin care va trece planeta Venus in urmatoarea perioada, una care va face un spectacol pe cer de care putina lume se va putea bucura, iar asta doar daca are un telescop la indemana pentru a urmari ceea ce se intampla in jurul soarelui.

Planeta Venus: SPECTACOL langa Soare, ce Poti Vedea pe Cer

Planeta Venus va fi vizibila in acest format cu doar jumatate de ora inainte ca soarele sa rasara, deci aveti o perioada foarte scurta de timp in care va puteti bucura de tot inainte ca steaua sa “isi intre in drepturi”. Pana prin iunie, planeta Venus aparea stralucitoare pe cer chiar dupa apus, insa pentru ca a trecut deja prin spatele soarelui, acum apare inainte de rasarit, si asta nu se va schimba pana in 2021, cand o vom lua de la capat cu ceea ce a fost la inceputul anului.

Planeta Venus a aparut in aceasta dimineata la luminozitatea sa maxima, iar pe parcursul lunii iulie va fi vizibila intr-un format foarte luminos pe cer, pana cand dar tot partial, din pacate. In cursul acestui weekend, planeta Venus va putea fi vazuta foarte usor din constelatia Taurului, astfel ca daca sunteti interesati sa o vedeti in acest format inedit pe cer, aveti unde sa va uitati cu mare atentie la ceea ce se intampla, si sa va bucurati de spectacol.

Planeta Venus a fost in centrul unui spectacol impresionant la inceputul anului 2020 pe cer, si se pare ca totul va continua in cursul anului, dar intr-o cu totul alta forma.