Politia Romana: avertisment privind siguranta masinilor

Politia Romana avertisment siguranta masinilor

Politia Romana a publicat un avertisment foarte important pentru soferii din Romania, unul care vizeaza modul in care acestia conduc pe drumurile publice, si ceea ce se poate intampla in cazul unui impact frontal la mare viteza cu o alta masina.

Politia Romana prezinta un caz care a avut loc zilele trecute in Romania, un sofer intrand in depasire pe contrasens, noaptea, si lovind frontal o alta masina, soferul primela fiind ucis pe loc, in timp ce restul persoanelor au fost ranite in urma accidentului.

“5 stele pentru o mașină la siguranța rutieră sună bine, dar asta nu însemnă siguranță în orice condiții…mai ales la viteze mari sau atunci când volanul este pe partea dreaptă.

Așa arată o mașină cu volanul pe dreapta, care a provocat un accident rutier pentru că a intrat pe contrasens, fără vizibilitate suficientă, când a vrut să depășească. (imaginea este realizată noaptea trecută, în Sălaj)

Acest tip de autovehicul asigură o vizibilitate redusă în cazul depășirilor, șoferul trebuind să pătrundă pe contrasens mai mult decât ar fi nevoie în cazul autovehiculelor cu volanul pe partea stângă.

Iar situația devine și mai riscantă pe timp de noapte sau în condiții meteo nefavorabile (ceață, ploaie, ninsoare).

În prezent, în conformitate cu prevederile directivei referitoare la omologarea vehiculelor rutiere și a principiilor privind libera circulație a mărfurilor în cadrul Uniunii Europene, statele membre nu pot interzice înmatricularea vehiculelor care au fost omologate comunitar de un alt stat membru.

Până la modificarea legislației sau ieșirea din UE a unor state în care autovehiculele au volanul pe partea dreaptă, recomandăm mutarea postului de conducere pe partea stângă și asigurarea celorlalte norme tehnice de admitere în circulație.

Deși un autoturism cu volan pe dreapta poate părea o alegere economică la început, costurile unui accident rutier produs din cauza lipsei de vizibilitate sunt mult mai mari.

Alege viața!”

5 stele pentru o mașină la siguranța rutieră sună bine, dar asta nu însemnă siguranță în orice condiții…mai ales la…

Publicată de Politia Romana pe Joi, 9 iulie 2020