Ministerul Sanatatii: anunt privind starea de urgenta in Romania

Ministerul Sanatatii, prin ministrul Nelu Tataru, ne spune astazi ce se intampla cu starea de urgenta in Romania, foarte multe intrebari venind in legatura cu impunerea acesteia, insa deocamdata nu este cazurl pentru o asemenea masura radicala, desi ea nu este exclusa.

Ministerul Sanatatii ia in calcul recomandarea instituirii starii de urgenta doar daca numarul de cazuri va creste extrem de mult, si unitatile de terapie intensiva vor fi suprasolicitate, ceea ce deocamdata Nelu Tataru spune ca nu este cazul, deci totul merge la fel ca si pana acum.

“Nu suntem într-un colaps medical. Avem 243 de persoane în terapie intensivă. Adresabilitatea la unitățile de primire urgențe este încă acceptabilă. Cei care sunt asimptomatici sau simptome ușoare au solicitat, mulți dintre ei, externarea. Sunt locuri în spital.

Nu văd în acest moment un pericol pentru revenirea la starea de urgență. Ne-am grăbit să recomandăm politic anumite idei. O parte a eșicherului politic a ținut să acapareze o parte a avantajului creat.

Măsurile de relaxare au fost asumate. Fiecare măsură de relaxare a mers cu o serie de norme de funcţionare şi desfăşurare a acelei activităţi. Trebuia să avem măsuri de relaxare şi la 1 iulie, nu s-a întampla”