Planeta Uranus: Imaginea ULUITOARE, ce NU Stiai ca Exista

Planeta Uranus are prezentat intr-o imagine uluitoare unul dintre misterele despre care cel mai probabil nu ai stiut nimic, iata ce se ascunde in univers.

Planeta Uranus inele

Planeta Uranus este una dintre cele mai indepartate din sistemul solar, iar distanta la care se afla de Pamant i-a fortat pe cercetatori sa-si limiteze observatiile in ceea ce o priveste, insa asta nu inseamna ca nu au descoperit si lucruri uluitoare. Cei de la NASA au publicat imaginea de mai jos cu nu foarte mult timp in urma, iar ea ne arata pe planeta Uranus ceva ce nu stiati multi dintre voi ca exista, mai exact, faptul ca ea are deasemenea inele, asa cum sunt vizibile cele de pe planeta Saturn, doar ca intr-un format mult mai mic.

Planeta Uranus este una dintre cele 4 planete din sistemul nostru solar care este incercuita de inele, iar spre deosebire de cele din jurul Saturn, acestea nu sunt la fel de luminoase, ceea ce le face mai greu de observat in viata de zi cu zi. Planeta Uranus are inelele imposibil de vazut cu telescoapele normale de pe Pamant, si doar cele cu lumina aproape infrarosie le pot observa, acest lucru facand imposibila detectarea lor pana in anul 1977, in ciuda observatiilor facute pentru ea chiar si pana in acel moment.

Planeta Uranus: Imaginea ULUITOARE, ce NU Stiai ca Exista

Planeta Uranus inele incercuit

Planeta Uranus ar avea aceste inele formate acum mai putin de 100 de milioane de ani in urma unei coliziunii dintre o luna de mici dimensiuni, si o cometa, sau un asteroid, care a trecut prin prejma sa la un moment dat. Prea multe despre ceea ce s-a intamplat nu se cunosc, mai ales ca din 1986 planeta Uranus nu a mai fost vizitata de catre vreo nava spatiala din cauza distantei foarte mari in raport cu Pamantul, deci inca ascunde multe secrete.

Planeta Uranus ar mai putea ascunde si alte secrete importante despre care cercetatorii inca nu au aflat mai nimic, insa posibile viitoare misiuni ne-ar putea sa intelegem mai bine planeta care se afla la o distanta atat de mare fata de Pamant. In momentul de fata inelele care incercuiesc planeta Uranus sunt doar unul dintre misterele prea putin cunoscute de catre pamanteni, iar asta pentru ca planeta nu e prezentata la scara larga drept una cu inele.

Planeta Uranus are in stadiu de proiect unele misiuni la care NASA lucreaza in momentul de fata, dar e greu de spus in ce masura ele vor putea fi transformate in realitate de catre agentia spatiala americana in vreun moment.