Huawei: ATACUL Important Lansat de catre Comisia Europeana

Huawei este tinta unui nou atac important lansat de catre Comisia Europeana, iata ce declaratie serioasa a fost facuta cu privire la activitatea sa.

Huawei breton

Huawei este in fata unui nou atac al Comisiei Europene cu privire la rolul pe care compania ar trebui sa il aiba in Europa in momentul de fata, dar si in cursul urmatorilor ani. Mai exact, comisarul european pentru piata interna, Thierry Breton, a declarat ca Nokia si Ericsson au capacitatea de a le furniza operatorilor de telecomunicatii din Europa orice fel de echipamente de telecomunicatii pe care le cumpara in momentul de fata de la compania Huawei.

Huawei castiga foarte multi bani din vanzarea de echipamente de telecomunicatii in toata lumea, si este lider pe aceasta piata, insa lansarea 5G i-a adus foarte mari batai de cap, in principal din partea americanilor. Huawei este vazuta ca un factor de risc in Europa de catre Comisia Europeana, compania chinezeasca avand deja interdictie la vanzarea de echipamente 5G in Marea Britanie si Franta, iar alte tari ar putea urma in perioada urmatoare.

Huawei: ATACUL Important Lansat de catre Comisia Europeana

Huawei a spus intotdeauna ca echipamentele sale de telecomunicatii nu sunt un pericol pentru toate tarile europene, cel putin din punct de vedere al securitatii, si neaga orice fel de acuzatii formulate impotriva sa. Comisiei Europene nu-i prea pasa de acest lucru, si vrea sa convinga cat mai multe state importante sa interzica echipamentele 5G ale celor de la Huawei, plus eliminarea lor completa din retelele existente, ceea ce se face in Franta si Marea Britanie.

“Este mai important ca niciodată să asigurăm un nivel ridicat de securitate atunci când implementăm rețele 5G în UE, având în vedere nevoile crescânde de infrastructură digitală în economiile noastre. În cooperare cu statele membre, ne-am angajat să punem în aplicare măsuri sigure și coordonate nu numai pentru a asigura securitatea cibernetică a 5G, ci și pentru a consolida autonomia noastră tehnologică.”

Huawei are deja echipamentele 5G folosite de catre unii operatori de telecomunicatii in propriile retele, iar asta complica foarte mult lucrurile pentru unii dintre ei. Atat Franta, cat si Marea Britanie, au dat termene foarte lungi pentru eliminarea echipamentelor din retele, deci ele inca vor fi folosite ani buni de acum incolo, insa Nokia si Ericsson vor furniza o buna parte dintre echipamentele care vor fi folosite de multe companii in viitor.

Huawei va avea cel mai probabil parte de interdictii in toate tarile importante din Uniunea Europeana in urmatoarele luni, cel mai probabil inclusiv in Romania, desi aici nu s-a luat o decizie clara.