DSU: Noua unitate mobila de terapie intensiva cumparata pentru Romania

DSU Noua unitate mobila terapie intensiva cumparata Romania

DSU, Departamentul pentru Situatii de Urgenta, a anuntat astazi achizitionarea a inca unei unitati mobile pentru terapie intensiva, iar asa s-a ajuns la 5 astfel de unitati in toata tara, anterioarele 4 fiind deja amplasate si folosite de catre autoritati deja.

DSU a reusit sa cumpere aceasta unitate mobila de terapie intensiva cu ajutorul Fundatiei Mereu Aproape, celelalte unitati mobile fiind cumparate cu ajutorul donatiilor facute de catre mari companii care exista in Romania, dar si a multora dintre Romani.

“O nouă etapă importantă în creșterea rezilienței sistemului național de urgență s-a finalizat în aceste zile prin achiziționarea unei noi unități de terapie intensivă mobilă care se va alătura celorlalte 4 aflate în dotarea rezervei naționale de protecție civilă achiziționate cu sprijinul societății civile și a mediului de afaceri.

Astfel, Fundatia Mereu Aproape, în parteneriat cu Fundatia pentru S.M.U.R.D. a achiziționat cea de a 5-a unitate mobilă de terapie intensivă care va deservi, asemeni celorlalte 4, unui spital din România a cărui capacitate de a prelua pacienți critici este depășită.

Reamintim faptul că implementarea proiectului ”Creșterea rezilienței sistemului național de urgență în caz de pandemii și dezastre” a fost posibilă cu ajutorul Lidl Romania , Rompetrol , Crucea Rosie Romana, @FundatiaMereuAproape.

Echipamentele medicale necesare, însemnând 12 monitoare de terapie intensivă și 12 console cu câte 6 injectomate pentru fiecare pat vor fi achiziționate de către Fundatia Mereu Aproape, ventilatoarele urmând a fi asigurate de către Guvernul României prin achizițiile efectuate de ONAC.

La finalul acestei situații de urgență, generată de virusul SARS-CoV-2, cele 5 terapii mobile, împreună cu echipamentele medicale aferente, vor intra în rezerva de răspuns la dezastre a IGSU – Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Romania, oferind un avantaj strategic României în fața oricărui tip de calamitate.”

O nouă etapă importantă în creșterea rezilienței sistemului național de urgență s-a finalizat în aceste zile prin…

Publicată de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă pe Luni, 27 iulie 2020