Guvernul Romaniei: cererea pentru inchiderea localurilor ce ignora masurile Coronavirus

Guvernul Romaniei cerere ajutor primari coronavirusGuvernul Romaniei, prin primul-ministru Ludovic Orban, le cere primarilor din toata tara sa sustina autoritatile adminsitratiei publice centrale in impunerea masurilor de preventie impotriva noului Coronavirus, si sa suspende autorizatiile de functionare ale localurilor care nu respecta masurile de preventie.

Guvernul Romaniei are putere de a lua anumite masuri impotriva acestor localuri, insa primariile sunt, in vasta majoritate a cazurilor, cele care le pot suspenda activitatea in cazurile in care nu respecta masurile de prevenire a raspandirii noului Coronavirus in Romania.

Guvernul Romaniei le cere primarilor sa colaboreze cu reprezentantii institutiilor de control, si sa inchida localurile in care regulile sunt ignorate, insa e greu de spus in ce masura va exista o cooperare intre institutii, avand in vedere situatia din Romania.

“Eu am doar un mesaj simplu: ss fiti alaturi de noi in actiunea de combatere a riscului de raspandire a virusului. E foarte importanta atitudinea primarilor, masura in care primarii dau mesaje publice in comunitate si, de asemenea, nu uitati masura in care actele administrative sunt de natura a reduce riscul epidemiologic.

Va dau un singur exemplu: primariile emit autorizatiile de functionare pentru foarte multe tipuri de activitati, noi putem suspenda doar partial anumite tipuri de activitati, in timp ce suspendarea autorizatiilor este atributul exclusiv al primariei si va cer concursul in efortul pe care-l avem pentru a limita raspandirea virusului.”

Participarea premierului Ludovic Orban, în sistem videoconferință, la ședința Adunării Generale a Asociației Orașelor din România

Participarea premierului Ludovic Orban, în sistem videoconferință, la ședința Adunării Generale a Asociației Orașelor din România#LudovicOrban #AsociatiaOraselordinRomania

Publicată de Guvernul României pe Luni, 27 iulie 2020