Guvernul Romaniei: decizie de ultima ora privind Coronavirus

Guvernul Romaniei vaccin Coronavirus

Guvernul Romaniei a dezvaluit, prin ministrul sanatatii, o decizie de ultima ora care a fost luata cu privire la Coronavirus, si vorbim despre o masura care era necesara pentru tara noastra in contextul extinderii necontrolate a pandemiei in momentul de fata.

Guvernul Romaniei a anuntat ca a comandat 10 milioane de doze ale unui vaccin pentru Coronavirus care este dezvoltat in momentul de fata, iar cantitatea ar fi suficienta pentru a imuniza peste jumatate din populatia actuala  de pe teritoriul tarii noastre.

Guvernul Romaniei nu stie deocamdata cand ar urma sa fie lansat acest vaccin pentru Coronavirus, astfel ca ramane doar sa vedem care dintre companiile medicale care lucreaza la ele va putea finaliza vreunul care sa si fie cu adevarat benefic.

“Am făcut o solicitare de 10 milioane. Am vrut să asigurăm măcar pentru 50% din populaţie. Să vedem cât vom primi de la nivelul Uniunii Europene din această cantitate cerută.

Prima firmă care va avea vaccinul, Comisia Europeană se va îndrepta spre această firmă și vom avea și noi acces la vaccin. Două firme se apropie de final, probabil în prima jumătate a anului viitor va fi disponibil pe piață.”