Guvernul Romaniei: mai sunt analizate noi restrictii din cauza Coronavirus ?

Guvernul Romaniei analizate noi restrictii Coronavirus

Guvernul Romaniei, prin primul-ministru, Ludovic Orban, a oferit un raspuns pentru o intrebare foarte importanta pe care si-o puneau foarte multi romani, cea cu privire la posibila impunere de noi restrictii incepand cu jumatatea acestei luni in toata tara.

Guvernul Romaniei nu mai analizeaza noi restrictii pentru tara noastra, Ludovic Orban spunand c as-ar fi oprit cresterea numarului de cazuri noi, si se pare ca autoritatile sunt multumite cu aceasta situatie, deci nu vor sa mai impuna alte restrictii.

Guvernul Romaniei a impus acum mai bine de o saptamana o serie de limitari pentru activitatea anumitor afaceri din Romania, insa dincolo de asta nu se mai doreste altceva pentru a nu afecta activitatea si mai multor afaceri din tara noastra.

“Nu ne dorim impunerea niciunei alte restricţii. De altfel, s-au mai adoptat două măsuri: limitarea programului la terase şi portul măştii în spaţiile aglomerate unde nu este posibilă asigurarea distanţei fizice de protecţie. Acestea sunt singurele măsuri de restricţie şi ele nu afectează desfăşurarea activităţilor economice, pentru că obiectivul nostru este acela de a nu mai afecta în niciun fel economia prin măsurile pe care le luăm.

Dacă ne uităm la evoluţia în ultimele două săptămâni, putem constata că am reuşit să oprim creşterea. Este un lucru destul de important. Dacă creşterea numărului de cazuri este extrem de mică iar dacă luăm pe săptămâni, vom vedea că există o limitare clară a răspândirii virusului.”