ING Bank: AVERTISMENT facut pentru TOTI Clientii din Romania

ING Bank are un avertisment foarte important facut pentru toti clientii sai din Romania, iata ce transmite banca pentru toata lumea chiar acum.

ING Bank inselaciune

ING Bank are un avertisment foarte serios pentru toti clientii sai din Romania, iar asta pentru ca vorbim si despre o problema grava care poate afecta si un numar foarte mare de clienti din tara. Mai exact, cei de le ING Bank ii avertizeaza pe clientii din Romania cu privire la problemele de securitate care pot aparea din cauza hackerilor care incearca in mod constant sa fure datele oamenilor, si mai poi banii din conturile acestora, situatii care se intampla des.

ING Bank le spune intai clientilor ca nu trebuie sa-si trimita prin SMS dacatele catre absolut nimeni care spune ca este angajat al sau, si nici macar sa le confirme printr-un mesaj. Mai mult decat atat, ING Bank le spune oamenilor sa nu descarce aplicatia sa HomeBank dintr-un link primit prin SMS, sau prin WhatsApp, de la vreo alta persoana, iar asta pentru ca ar putea fi vorba despre o aplicatie malitioasa care le fura automat datele chiar la logare.

ING Bank: AVERTISMENT facut pentru TOTI Clientii din Romania

ING Bank inselaciune avertisment

ING Bank le spune deasemenea clientilor sai sa nu semneze vreodata o tranzactie pe care nu au initiat-o, indierent de motivele care le sunt aduse in discutie d catre diverse persoane. Continuand, ING Bank le recomanda oamenilor sa acceseze intotdeauna HomeBank doar prin intermediul adresei scrise manual in bara de adresa a browserului, sau printr-un bookmark pe care l-au facut singuri, dar niciodata prin link-urile venite prin email, SMS, WhatsApp, Facebook.

ING Bank recomanda deasemenea protejarea calculatoarelor, si eventual a telefoanelor Android cu sisteme antivirus care sa fie capabile sa detecteze virusii, sau doar malware-ul. In final, cei de la ING Bank le recomanda clientilor sa fie atenti la atacurile de tip vishing, adica sa nu se lase pacaliti de inselatorii precum “metoda accidentul”, sau nu numai, acestea fiind in continuare foarte folosite de catre infractori pentru a insela oamenii, si a le fura banii.

ING Bank vine cu aceste recomandari in contextul in care tot mai multe inselaciuni sunt facute in mod constant de catre infractori, iar numarul acestora va continua sa creasca.