Planeta Jupiter: INCREDIBIL Anunt, NIMENI Nu a Crezut Asta

Planeta Jupiter este iar in centrul unui anunt incredibil, iata ce nu a fost crezut posibil de catre cercetatori, dar a fost totusi observat.

Planeta Jupiter caldura

Planeta Jupiter este iar in centrul unui anunt incredibil, si asta deoarece avem o noua descoperire a cercetatorilor care ne dezvaluie ceva ce nimeni nu a crezut ca ar putea fi posibil acolo. Mai exact, cercetatorii stiau ca planeta Jupiter asigura caldura de care au nevoie lunile sale pentru a avea in continuare oceane sub suprafata lor, insa recent a fost facuta o descoperire pe care multi nu au crezut-o posibila pana in momentul de fata, desi e foarte importanta.

Planeta Jupiter nu e singura sursa de caldura pentru lunile care o orbiteaza, iar asta pentru ca ele obtin caldura inclusiv unele de la altele, ceva ce nu era crezut posibil pana acum de catre cercetatori. Noi studii facute in apropiere de planeta Jupiter sugereaza totusi faptul ca ele isi transmit caldura una alteia pentru a putea sustine existenta apei lichide chiar si sub suprafata, ceea ce ne arata cat de complex este sistemul solar in care traim cu totii in aceste momente.

Planeta Jupiter: INCREDIBIL Anunt, NIMENI Nu a Crezut Asta

Planeta Jupiter nu are oceane cu apa, desi ar avea diverse lichide pe suprafata, insa unele dintre lunile sale au, si nu doar la suprafata, ci inclusiv sub aceasta. Acum daca va intrebati cum contribuie planeta Jupiter la crearea de caldura pe lunile sale, ei bine pe masura ce acestea orbiteaza planeta, forma aceastora se modifica, iar frecarea genereaza caldura, care in schimb intretine existenta apei sub suprafata acestora, iar asta pentru ca suprafata totul e inghetat.

“Una dintre explicațiile principale pentru modul în care aceste lumi mici rămân suficient de calde pentru a adăposti apă lichidă sau magmă este frământarea gravitațională, sau forțele de maree, de la gazda lor planetară uriașă. Masa uriașă a lui Jupiter se întinde și ciupește lunile pe măsură ce orbitează, ceea ce creează frecare și generează căldură.”

Planeta Jupiter creeaza prin acest proces inclusiv valuri care se intind dintr-o parte in alta a zonelor cu apa de pe lunile care se afla in orbita sa, acestea fiind deasemenea unul dintre motivele din cauza carora apa nu ingheata. Planeta Jupiter ar putea fi practic sursa vietii pe lunile care o orbiteaza, chiar daca pe suprafata sa nu exista asa ceva, sau cel putin cercetatorii sunt de parere ca nu ar putea exista, avand in vedere conditiile existente acolo acum.

Planeta Jupiter ramane totusi o sursa foarte importanta de cercetare pentru cercetatorii care monitorizeaza cu foarte mare atentie tot ceea ce se intampla la mare distanta de Pamant.