Guvernul Romaniei: anunt privind redeschiderea restaurantelor

Guvernul Romaniei redeschidere restaurante coronavirus

Guvernul Romaniei are presiune foarte mare pusa asupra sa din cauza faptului ca restaurantele au inchisa activitatea in interior, insa primul-ministru, Ludovic Orban, a venit astazi cu noi informatii privind aceasta situatie, mai ales ca intrebarile nu contenesc sa tot apara.

Guvernul Romaniei va permite redeschiderea restaurantelor cand situatia epidemiologica o va permite, adica atunci cand romanii vor respecta regulile, deci poate anul viitor, din moment ce prea putini le respecta, iar vasta majoritate nu o fac, si restaurantele sufera.

Guvernul Romaniei a permis reluarea activitatii in multe zone din industrie in ultimele luni, dar daca romanii nu vor sa respecte regulile pentru ca si restaurantele sa fie redeschise, autoritatile nu pot face prea multe, si patronii de restaurante, inclusiv terase, ar trebui sa se roage intai de romani, apoi de guvern.

“Intr-un termen relativ scurt am permis reluarea activitatii pentru hoteluri, am permis reluarea activitatii din turismul balneo, am permis derularea activitatilor pe terase. Singurul domeniu din HORECA care este inca sub restrictie este domeniul restaurantelor din spatiu închis.

Imediat ce vom avea o situatie epidemiologica mai buna vom lua decizia de a permite reluarea activitatii si pentru restaurantele in spatii inchise. Nu este o chestiune de rea-voinat, intotdeauna cand esti in astfel de situatii trebuie sa alegi intre sanatatea oamenilor si anumite sacrificii pe care trebuie să le faca anumite companii.”