WhatsApp: Uriasa PROBLEMA care Afecteaza MILIARDE de Oameni

WhatsApp are o problema foarte serioasa care afecteaza miliarde de utilizatori din intreaga lume, iata ce trebuie sa stii chiar in acest moment.

WhatsApp naivitate

WhatsApp are o uriasa problema care are potential de a afecta miliarde de utilizatori din intreaga lume, iar asta pentru ca vorbim despre o situatie care nu pare sa poata fi oprita de catre compania americana. Mai exact, de o buna perioada de vreme cei care folosesc WhatsApp sunt constant atacati de catre diverse persoane care vor sa le fure conturile, iar pentru a-si indeplini planurile se folosesc de naivitatea oamenilor care nu stiu cand sunt pacaliti.

WhatsApp se foloseste de naivitatea utilizatorilor pentru a le fura conturile prin sistemul care permite schimbarea numarului de telefon pentru un cont din platforma, acesta fiind integrat spre beneficiul oamenilor. Hackerii se inregistreaza cu un numar de telefon nou in platforma WhatsApp, insa cand fac asta, utilizatorul real primeste un SMS pentru confirmarea schimbarii numarului, si fara sa stie clar ce se intampla, i-l da hackerului.

WhatsApp: Uriasa PROBLEMA care Afecteaza MILIARDE de Oameni

WhatsApp este folosita de catre hackeri in acest mod initial prin compromiterea conturilor prietenilor utilizatorilor, astfel ca oamenii sunt pacaliti de catre persoane care par cunoscute, in cele mai multe cazuri. In aceste conditii unii oameni sunt dispusi sa ofere codul de schimbare al numarului de telefon fara sa se uite clar de la cine vine, sau ce face, si asa contul WhatsApp este activat pe telefonul hackerului in doar cateva secunde.

WhatsApp a implementat si o masura de securitate pentru aceasta problema, activarea sistemului de autentificare in 2 pasi fiind singura metoda 100% sigura de a va proteja impotriva acestui atac. Chiar daca hackerul va cere codul primit prin SMS, el nu va putea face activarea contului in telefonul sau fara codul vostru de autentificare in 2 pasi, astfel ca nu va va putea fura contul WhatsApp, pe care oricum nu-l veti mai putea recupera in vreun fel.

WhatsApp le-a oferit oamenilor metode de a se proteja de aceasta problema care a afectat foarte multi oameni, si care poate afecta miliardele de utilizatori din platforma, toti cei fara sistemul de autentificare in 2 pasi fiind vulnerabili.