Gaura Neagra: Descoperirea Stiintifica UIMITOARE Dezvaluita

Gaura neagra dintr-un quasar monitorizat cu atentie de catre cercetatori este in centrul unei descoperiri stiintifice uimitoare, iata ce a fost vazut acolo.

Gaura Neagra reconectare

Gaura neagra este unul dintre cele mai misterioase obiecte din univers, iar asta pentru ca pana acum cercetatorii n-au reusit sa afle prea multe informatii despre modul in care se formeaza ele, sau despre felul in care exista. Vorbim totusi despre noi descoperiri facute in mod constant in legatura cu gaurile negre, iar o gaura neagra pe care cercetatorii o monitorizeaza foarte intens vine cu o noua dezvaluire extrem de interesanta pentru ei.

Gaura neagra din quasarul 3C279 a reusit sa-i surprinda pe cercetatori cu faptul ca emite un flux constant de radiatii gama in univers, acesta putand ajunge la distante de pana la cateva sute de mii de ani lumina. In momentul in care emite radiatii de acest gen, gaura neagra este ascunsa de telescoapele de pe Pamant, iar asta pentru ca lumina este atat de puternica incat ea devine complet invizibila pentru oricine vrea sa o urmareasca de la distanta.

Gaura Neagra: Descoperirea Stiintifica UIMITOARE Dezvaluita

Gaura neagra are o foarte mare zona din apropierea sa iluminata puternic de radiatiile gama care sunt emise in univers, iar cercetatorii au reusit sa descopere faptul ca emiterea lor are legatura cu un proces numit reconectare magnetica. Acest proces are loc doar in cazul obiectelor din univers care au campuri magnetice foarte puternice, astfel ca vorbim din nou despre procese foarte complexe care dicteaza modul in care o gaura neagra exista in univers.

“În Quasar 3C279 – de asemenea, o gaură neagră – echipa EHT a găsit un alt fenomen: La o distanță de peste o mie de ori umbra găurii negre, miezul unui jet de plasmă s-a aprins brusc. Cum energia pentru acest jet ar putea ajunge acolo ca și cum printr-un coș invizibil nu se știa încă. … analiza datelor a relevat modelul special de reconectare magnetică în curba luminii. M-am simțit ca și cum aș fi descifrat brusc un hieroglif în alfabetul găurii negre.”

Gaura neagra din quasarul monitorizat de catre cercetatori are o masa uriasa, de cateva ori mai mare decat cea a gaurii negre din galaxia noastra, iar asta in conditiile in care ambele sunt supermasive, asa cum au ales oamenii de stiinta denumirea pentru ele. Totusi, pentru aceasta gaura neagra a fost descoperit un proces special de reconectare magnetica, unul care elibereaza mini-jeturi de raze gama, dar totusi asa s-a explicat si de ce ea elimina jeturi atat de mari in univers.

Gaura neagra din acest quasar este doar una dintre cele care emite radiatii gama in cantitati atat de mari in univers, cercetatorii incercand totusi sa analizeze cu foarte mare atentie si felul in care se manifesta altele in univers.