Nelu Tataru: Explicatia oferita pentru redeschiderea restaurantelor

Nelu Tataru Explicatia redeschiderea restaurantelor

Nelu Tataru, ministrul sanatatii, ofera o explicatie pentru decizia de a fi redeschise restaurantele in contextul in care astazi am avut 1500 de noi cazuri de infectare cu noul Coronavirus, un adevarat record inregistrat pana in momentul de fata in Romania.

Nelu Tataru explica mai jos detaliile din spatele acestei decizii foarte importante, iar multumita ei vor fi redeschise nu doar restaurantele, ci inclusiv teatrele, sau cinematografele, totul in conditiile in care situatia din Romania se inrautateste pe zi ce trece.

“După cum știți, începând cu 15 mai au fost niște măsuri de relaxare, cu niște norme de aplicare în vederea desfășurării și funcționării acestor activități care erau relaxate. 1 și 15 iunie au avut alte măsuri, graduale, pe care le puteam controla ca și răspândire și 1 iulie, care a mers cu un număr crescut de cazuri, tocmai pe nerespectarea acestor reguli și atunci n-am mai putut face relaxări.

Dincolo de aceste creșteri, țin să menționez că pe 23 aprilie, când am avut în prima fază cel mai mare număr de cazuri, 523 (pe 23 aprilie au fost înregistrare 386 noi cazuri de îmbolnăvire, n.red.), eram într-un context în care aveam 4.500 de teste. Astăzi avem 1.500 de cazuri la 25.000 de teste.”