DIGI Mobil: COLOSALA Schimbare ce-ar Afecta TOATA Romania

DIGI Mobil ar putea fi in centrul uneia dintre cele mai mari schimbari din Romania ultimilor ani, iata ce s-ar pregati in momentul de fata pentru noi.

DIGI Mobil achizitionare

DIGI Mobil este al patrulea cel mai mare operator de telecomunicatii din Romania in momentul de fata, dar aceasta stiuatie ar putea fi doar una temporara, si asta pentru ca ar fi in pregatire una dintre marile schimbari din piata telecom din Romania. Mai exact, cei de la RCS & RDS inca ar fi in discutii cu Telekom pentru o posibila achizitie a diviziei de telefonie mobila, iar DIGI Mobil ar avea parte de o crestere substantiala a numarului de clienti.

DIGI Mobil ar putea inregistra o dublare a numarului de clienti in Romania daca RCS & RDS va decide sa mearga mai departe cu aceasta posibila tranzactie, asta desi in 2019 lucrurile s-au cam blocat cand operatorul a refuzat sa preia si clientii diviziei mobile a Telekom. Intre timp cei de la DIGI Mobil si-au facut si o infrastructura 2G, deci nu prea au nevoie de cea a Telekom, mai ales ca nu e mai “stralucita”, deci o achizitie pare destul de greu de inteles acum.

DIGI Mobil: COLOSALA Schimbare ce-ar Afecta TOATA Romania

DIGI Mobil ar putea sa atraga prin portare o buna parte din clientii Telekom in continuare, este adevarat ca mult mai incet decat printr-o achizitie directa, insa s-ar economisi o suma uriasa, ca nu va fi usor de recuperat de operator. Pe de alta parte, RCS & RDS ar putea duce o campanie agresiva de convingere a clientilor cumparati de la Telekom sa cumpere si alte servicii, separat de cele ale DIGI Mobil, iar asta pentru ca la Orange, care va cumpara divizia fixa a Telekom, preturile nu vor fi mai mici.

DIGI Mobil ar deveni al treilea cel mai mare operator de telecomunicatii din Romania cu achizitionarea diviziei mobile a Telekom, ramanand tot pe ultimul loc, dar la o diferenta de clienti mult mai mica fata de Vodafone. DIGI Mobil ar “sufla in ceafa” celor de la Vodafone daca aceasta achizitie ar fi dusa la bun sfarsit, si asta ar putea creste concurenta pe piata din Romania, dar desigur ca e nevoie de aprobarea Comisiei Europene pentru ca totul sa fie dus la final.

DIGI Mobil nu se afla intr-o situatie chiar atat de proasta incat sa fie obligatorie cumpararea Telekom pentru ca evolutia sa sa fie una pozitiva, dar cu siguranta nu strica niste milioane de clienti in plus, si venituri mai mari.