Guvernul Romaniei: inceperea scolii exclusiv online analizata acum

Guvernul Romaniei inceperea scolii exclusiv online analizata

Guvernul Romaniei analizeaza, prin institutiile din subordine, posibila incepere exclusiv online a cursurilor scolare de la 14 septembrie, prezenta fizica in unitatile de invatamant urmand a fi amanata pentru o data ulterioara, cel mai probabil 1 octombrie, daca situatia o va permite atunci.

Guvernul Romaniei are acest anunt facut de catre Ludovic Orban, care spune ca experti in sanatate publica din cadrul guvernului spun ca multi profesori si elevi se intorc din vacante, acolo unde multi romani infectati deja au contactat virusul, deci se ia in calcul aceasta schimbare pentru ca numarul de cazuri noi sa nu explodeze.

“Au fost discutii pe aceasta tema (ca scolile sa inceapa fizic de la 1 octombrie, iar in intervalul 14-30 septembrie cursurile sa fie online – n.r.). Exista puncte de vedere exprimate de specialisti, in special medici, care spun ca atat profesorii, cat si copiii, intr-un procent foarte mare, revin din concedii, ca o mare parte dintre cei infectati au spus ca vin din concediu.

Deocamdata lucrurile sunt asa cum le-am anunțat. Decizia de deschidere a scolii va fi luata in plan local.”