Planeta Neptun: ULUITOARE Imagine care a SURPRINS Multa Lume

Planeta Neptun apare intr-o uluitoare imagine care a surprins foarte multa lume, iata ce ne este dezvaluit in legatura cua cest corp cosmic indepartat.

Planeta Neptun companion

Planeta Neptun ramane una dintre cele despre care stim cel mai putin, iar asta pentru ca este atat de departe de Pamant incat au trecut decenii de cand o nava spatiala nu s-a mai apropiat de ea, dar unele imagini vechi sunt readuse “la viata”. Mai jos puteti vedea o imagine cu planeta Neptun facuta de catre nava Voyager 2 a celor de la NASA pe 31 august 1989, ea prezentandu-ne atat planeta, cat si una dintre lunile sale, cea denumita Triton.

Planeta Neptun este surprinsa aici din profil, cu doar partea luminata complet vizibila pentru camera navei Voyager 2, acelasi lucru fiind valabil inclusiv pentru luna Triton, care reprezinta doar o fractie din intreaga planeta, asa cum e si normal. Puteti vedea din nou cat de impresionanta este aceasta culoare albastra pe care o putem vedea pentru planeta Neptun, asta aratand toate imaginile color care au fost facute de catre nava Voyager 2.

Planeta Neptun: ULUITOARE Imagine care a SURPRINS Multa Lume

Planeta Neptun companion Triton
FOTO NASA, modificata de Kevin M. Gill.

Planeta Neptun are mai multe luni care o orbiteaza, insa Triton este cea mai mare dintre ele, si cu toate acestea reprezinta doar o foarte mica parte din masa totala a planetei, dupa cum puteti vedea deja. Nava Voyager 2 a fost singura care s-a apropiat de planeta Neptun, ea ajungand la o distanta de 5000 de kilometri de polul sau nord, si toate imaginile care au fost inregistrate in scurta sa vizita au fost analizate timp de ani de zile de catre cercetatori.

Planeta Neptun este inghetata, complet, chiar daca sub suprafata sa exista temperaturi mai apropiate de cele pe care le regasim pe Pamant, la suprafata ele sunt atat de mici incat nimic nu ar putea supravietui acolo. Toate aceste informatii au fost obtinute de catre cercetatori multumita navei Voyager 2, dar si a telescoapelor de pe Pamant care au fost indreptate spre planeta Neptun pentru a mai aduna date despre corpul cosmic atat de indepartat.

Planeta Neptun este in momentul de fata tinta unor misiuni care au fost propuse inclusiv celor de la NASA, insa ramane de vazut daca vreuna dintre ele se va concretiza, si cat va dura pana cand va fi realizata.