Telekom: Marele OBSTACOL in Vanzarea catre Orange, si DIGI

Telekom inca mai are un obstacol foarte mare de depasit inainte de a-si putea vinde diviziile de servicii fixe si mobile catre Orange si DIGI Romania.

Telekom obstacolul

Telekom asteapta de un an de zile aprobarea Guvernului Romaniei pentru a-si vinde divizia de servicii fixe catre cei de la Orange, si aparent divizia de servicii mobile catre DIGI, conform celor mai recente informatii venite cu privire la planurile sale. Din ceea ce se stie acum, un acord de principiu ar fi fost semnat intre Telekom si reprezentantii Guvernului Romaniei pentru ca aprobarea vanzarii sa fie data in toamna acestui an, dar mai e un mare obstacol de trecut.

Telekom va avea aceasta tranzactie investigata atat de catre Consiliul Concurentei, cat si de catre Comisia Europeana, iar asta pentru ca e vorba de un transfer de milioane de clienti intre competitori din aceeasi tara, ceva ce poate afecta mediul concurential. Presedintele Consiliului Concurentei a spus acum cateva luni ca trebuie analizata cu foarte mare atentie aceasta vanzare deoarece mediul concurential din Romania nu trebuie afectat de acest proces.

Telekom: Marele OBSTACOL in Vanzarea catre Orange, si DIGI

Telekom vrea sa scape cat mai repede de toate afacerile pe care le are in Romania, si asta inca de mai bine de un an de zile, insa are de asteptat atat dupa Consiliul Concurentei, cat si dupa Comisia Europeana. Ambele organisme trebuie sa se uite cu foarte mare atentie la termenii in care se va face aceasta vanzare, si sa decida daca regulile sunt respectate, sau nu, iar in caz contrar e posibil ca vanzarea sa fie anulata, desi sansele ca asta sa se intample par mici.

Telekom si-ar intari puternic un concurent de pe piata, Orange, cu vanzarea infrastructurii de servicii fixe, insa si DIGI ar avea multe de castigat de pe urma tranzactiei, iar asta ridica foarte muilt discutii cu privire la oportunitatea sa. Telekom este acum unul dintre operatorii de telecomunicatii care “trage” preturile “in jos” cu oferte pentru servicii foarte ieftine, ceea ce Orange nu are, iar DIGI desi le are, nu ofera in toate o calitate la fel de buna ca a concurentei.

Telekom va castiga cel mai probabil o suma serioasa de bani din aceasta avanzare, ea nefiind nici macar zvonita pana acum, dar sigur depinde si de numarul de clienti pe care-i va avea in momentul vanzarii.