Huawei MATE 40 Pro: Doua Vesti PROASTE pentru Noul Telefon

Huawei MATE 40 Pro este in centrul a doua vesti proaste, ele venind cu foarte putin timp inainte ca noul telefon al companiei chinezesti sa fie lansat.

Huawei MATE 40 Pro taieri

Huawei MATE 40 Pro este urmatorul telefon important pe care compania chinezeasca vrea sa il lanseze pe pietele din intreaga lume, insa din pacate vin si vestile proaste pentru el, iar asta deoarece lucrurile nu prea merg asa cum trebuie. Mai exact, se pare ca pentru Huawei MATE 40 Pro a fost luata decizia de a reduce cu nu mai putin de 30% numarul de componente care au fost comandate, ceva ce pana acum nu se intampla la compania Huawei.

Huawei MATE 40 Pro are numarul de componente comandate redus cu 30% din cauza faptului ca Huawei se asteapta la o scadere masiva a interesului vis-a-vis de noul sau model de telefon, ceva ce e posibil din cauza sanctiunilor din SUA. Huawei MATE 40 Pro va fi fara discutie un telefon foarte bun, cu componente de ultima generatie, insa in final, fara Android-ul cu Google Play Store, interesul va fi mic dincolo de China, si unele piete asiatice.

Huawei MATE 40 Pro: Doua Vesti PROASTE pentru Noul Telefon

Huawei MATE 40 Pro urmeaza sa aiba deasemenea un nou chip, care ar fi primit denumirea Kirin 9000, iar toata lumea se astepta ca el sa fie prezentat in mod oficial in cadrul IFA Berlin 2020, insa asta nu s-a intamplat. Cei de la Huawei au evitat sa prezinte noul chip pentru Huawei MATE 40 Pro in cadrul acestui targ international din cauza faptului ca nu se stie deocamdata daca TSMC poate produce suficiente unitati la timp, si compania un vrea sa atraga atentie nedorita asupra sa.

“Potrivit lui Yu Chengdong, CEO al afacerilor de consum Huawei, cel mai recent chip Kirin Huawei, Kirin 9000, va fi produs doar până pe 15 septembrie. În calitate de partener al Huawei, TSMC a pus recent producția de chips-uri Kirin 9000 pe primul loc. Produce non-stop 24 de ore pe zi și nu va mai putea face afaceri cu Huawei după 15 septembrie. Huawei ar fi redus comenzile de componente pentru viitoarele sale serii Mate 40 cu 30%, potrivit unor surse din furnizarea de telefoane din Taiwan. producători de lanțuri.”

Huawei MATE 40 Pro ar urma sa beneficieze de performante mult imbunatatite cu acest nou chip, el fiind produs folosind un proces de fabricatie de 5 nm, insa TSMC are timp doar pana pe 14 septembrie pentru a produce numarul de unitati necesar chinezilor. Dupa 14 septembrie intra in vigoare noi sanctiuni anuntate de SUA, iar TSMC nu mai poate produce vreun chip pentru Huawei, si asa Huawei MATE 40 Pro ramane cu un mister in jurul procesorului sau.

Huawei MATE 40 Pro ar putea fi prezentat pe 1 octombrie, sau poate chiar la o data ulterioar, foarte clare nefiind lucrurile pentru ca sanctiunile din SUA au “dat peste cap” planurile companiei chinezesti pentru noile telefoane.