Planeta Saturn: INCREDIBILUL Anunt care a UIMIT Cercetatorii

Planeta Saturn este in centrul unui incredibil anunt care a uimit cercetatorii din intreaga lume, iata ce a fost dezvaluit pentru omenire de catre ei.

Planeta Saturn presiune

Planeta Saturn revine in centrul atentiei in aceasta perioada dupa ce oamenii de stiinta au anuntat o descoperire foarte importanta in ceea ce priveste modul in care se desfasoara lucrurile pe planeta care este atat de indepartata de Pamantul pe care noi ne aflam. Oamenii de stiinta au inceput sa analizeze cu mult mai mare atentie felul in care hidrogenul se comporta in atmosfera pe care o are planeta Saturn, si descoperirile sunt cu adevarat impresionante.

Planeta Saturn este foarte departe de Pamant, astfel ca oamenii de stiinta au folosit inteligenta artificiala pentru a incerca sa inteleaga cum se comporta hidrogenul acolo, si descoperirile lor sunt unele dintre cele mai interesante de pana acum. Hidrogenul care exista in atmosfera pe care o are planeta Saturn ajunge la presiuni care sunt de un milion de ori mai mari decat cele inregistrate pe Pamant, iar aceasta este o descoperire extrem de importanta.

Planeta Saturn: INCREDIBILUL Anunt care a UIMIT Cercetatorii

Planeta Saturn a avut atmosfera recreata folosind inteligenta artificiala, iar asta pentru ca in conditii de laborator ea nu a putut fi reprodusa, astfel ca oamenii de stiinta s-au bazat pe software pentru a ajunge la aceasta concluzie. La presiuni de acest gen care se inregistreaza in atmosfera de pe planeta Saturn, e greu de detectat vreo forma de viata, de exemplu, insa oamenii de stiinta vor sa studieze totul pentru a vedea ce alte secrete importante se ascund acolo.

“Această tranziție a fost în centrul unui efort intens de cercetare – multe grupuri de cercetare au încercat să obțină o mai bună înțelegere prin reproducerea ei într-un laborator. Dar asta este cu adevărat dificil, deoarece trebuie să creați aceleași condiții aici, pe Pământ, ca cele de pe Saturn și Jupiter, ceea ce înseamnă atingerea unor presiuni de aproximativ un milion de ori mai mari decât cea a atmosferei Pământului și apoi analizarea probelor care au fost expuse acelor presiuni. . După cum vă puteți imagina, examinarea compușilor în aceste condiții nu este ușoară. Au fost efectuate diverse studii, dar constatările lor sunt adesea controversate, deoarece diferă substanțial între ele.”

Planeta Saturn are o atmosfera, aparent, destul de similara cu cea pe care o are planeta Jupiter, iar hidrogenul s-ar comporta indentic si acolo, deci oamenii de stiinta inca mai au foarte multe de analizat in ceea ce priveste aceasta descoperire. Desigur ca totul va fi facut folosind simulari cu inteligenta artificiala, si nu analizarea datelor preluate direct din atmosfera de pe planeta Saturn, acest lucru fiind imposibil, ea distrugand deja cel putin o nava a NASA.

Planeta Saturn nu mai este monitorizata in mod activ de vreo nava spatiala de catre cei de la NASA, sau vreo alta agentie spatiala, insa acest lucru s-ar putea schimba in viitorul nu foarte indepartat.