Raed Arafat: Criticile dure in Lupta cu Pandemia de Coronavirus

Raed Arafat a lansat o serie de critici foarte dure in lupta cu pandemia de Coroanvirus, unele care vizeaza Avocatul Poporului si modul in care persoana care ocupa functia a decis sa actioneze, seful DSU spunand ca actiunile au avut un impact urias supra Romaniei, din pacate.

Raed Arafat a spus in mai multe randuri ceea ce vedeti mai jos, el incercand sa aduca in atentia tuturor faptul ca problemele din iunie si iulie ne-au adus in situatia in care ne aflam in momentul de fata, aceasta fiind chiar cea mai grava inregistrat in tara noastra de la inceputul pandemiei.

“Nu sunt enervat. Noi suntem într-o situație atipică. Vorbim de un domeniu extrem de specializat când vorbim de bolile contagioase. Noi ca medici avertizăm: preveniți, limitați contactele și vine un jurist și îți spune despre libertățile individuale. Ok. Libertatea individuală, inclusiv Constituția României, vorbește de dreptul la sănătate, de dreptul la mediul sănătos, deci asta înseamnă că eu ca individ sub nicio formă n-am voie să neglijez o boală infecțioasă și să atentez la sănătatea ta și să spun că nu mă interesează și să spun că este dreptul meu.

Avocatul Poporului o să intre în istoria pandemiilor din lume pentru că noi vom fi studiu de caz, fără discuție. Ce am pățit noi în România foarte puțini au pățit. Să dărâmi toată legislația cu care lucrezi, indiferent – e corect, nu e corect – deci noi n-am făcut altceva decât să avem perioade de blocaj și vid legislativ, iar perioada aia se vede în analiză. Eram foarte bine și mergeam spre bine, iar la un moment vezi cum urcă. A dus la o neîncredere în populație.” a declarat Raed Arafat.