OMS: Decizia de ULTIMA ORA a Directorului Anuntata Oficial pentru TOATE Tarile

OMS Decizia ULTIMA ORA Directorului Anuntata Oficial TOATE Tarile

OMS a anuntat in mod oficial, prin directorul Tedros Adhanom Ghebreyesus, o hotarare de ultima ora care are impact pentru toate tarile lumii, iar asta pentru ca vorbim despre faptul ca pandemia de Coronavirus nu mai este considerata o urgenta de sanatate publica de ingrijorare internationala, asa cum s-a intamplat in ultimii 3 ani de zile, dupa cum stiti.

OMS a avut o intalnire a comitetului de urgenta pentru COVID-19 in cursul zilei de ieri, iar directorul Tedros Adhanom Ghebreyesus a confirmat, prin intermediul contului de pe reteaua de socializare Twitter, decizia care a fost luata in mod oficial pentru intreaga lume, iar asta desi starea de pandemie deocamdata nu a fost ridicata, virusul fiind considerat foarte periculos.

OMS a spus in repetate randuri faptul ca inca se observa o evolutie a Coronavirus la nivel global, zilele trecute fiind anuntata o noua subvarianta a tulpinii Omicron, numita XBB.1.9, iar din aceasta cauza recomanda in continuare tuturor tarilor sa ramana vigilente in ceea ce priveste evolutia infectarilor, chiar daca starea de urgenta de sanatate publica a fost ridicata.

OMS a asteptat o perioada lunga de timp dupa ce numarul cazurilor noi de infectare a scazut in multe tari, pentru a lua aceasta decizie foarte importanta, astfel ca ramane de vazut ce se va intampla in final, dar decizia nu ar fi fost luata, in mod teoretic, daca nu existau certitudini cu privire la evolutia pandemica in cursul urmatorilor ani de zile.

“Ieri, Comitetul de Urgență #COVID19 s-a reunit pentru a 15-a oară și mi-a recomandat să declar încetarea urgenței de sănătate publică de interes internațional. Am acceptat acel sfat. Cu mare speranță, declar COVID-19 încheiat ca o urgență globală de sănătate.”