LUNA: INCREDIBILA Descoperire, Cum Afecteaza TOATA Omenirea

LUNA are parte de o incredibila descoperire facuta de catre oamenii de stiinta, iata ce impact are ceea ce au gasit ei pe suprafata satelitului Pamantului.

LUNA magnetizare

LUNA este in mod constant monitorizata de catre cercetatorii din intreaga lume, iar o descoperire recenta a uimit foarte multa lume pentru ca ne spune foarte multe si despre cum a evoluat satelitul natural al Pamantului. Mai exact, cercetatorii au descoperit ca suprafata de pe luna este magnetizata, iar ei au si o explicatie pentru ceea ce s-a intamplat, totul avand legatura cu meteoritii si asteroizii care au lovit satelitul natural al Pamantului.

LUNA nu are un nivel de magnetizare urias, conform cercetatorilor, insa inca din primele misiuni Apollo au fost detectate diverse niveluri ridicate de magnetizare pe suprafata satelitului natural al Pamantului, ele ramanand similare pana astazi. Partea interesanta este ca magnetizarea nu afecteaza in vreun fel posibilitatea ca astronautii sa pota supravietui pe luna, iar nici echipamentele trimise acolo nu vor fi afectate in vrenu fel de acest lucru.

LUNA: INCREDIBILA Descoperire, Cum Afecteaza TOATA Omenirea

LUNA a fost lovita in mod constant de-a lungul timpului de catre diverse obiecte din spatiul cosmic, iar impactul a pastrat unele bucati din acestea pe suprafata satelitului natural al Pamantului, de aici venind si descoperirea cercetatorilor. Avand in vedere ca ramasitele corpurilor cosmice care s-au lovit cu luna si au ramas efectiv pe suprafata este mic, e de inteles de ce nivelul de magnetizare este redus, si nu reprezinta un pericol.

“Crustele Lunii, Mercur și multe corpuri părinte ale meteoritului sunt magnetizate. Deși câmpul de magnetizare este atribuit în mod obișnuit cu cel al unui dinam vechi, o alternativă ipotetică îndelungată este amplificarea câmpului magnetic interplanetar și a câmpului crustal indus de plasmele generate de impactul meteoroidelor.”

LUNA urmeaza sa fie colonizata de catre omenire in urmatorii ani, primele stabilimente permanente urmand a fi facute acolo de catre NASA, cel mai probabil in colaborare cu unele companii americane, dar si cu alte agentii spatiale. E posibil ca ele sa caute zone in care nivelul de magnetizare este redus pentru ca niciuna dintre stabilimente sa nu fie afectate de ramanarea pentru o perioada indelungata de timp pe luna, insa deocamdata nu exista prea multe informatii privind planurile lor.

LUNA va fi monitorizata cu atentie si in anii urmatori de catre cercetatori, si va fi foarte interesant de vazut ce anume vor mai descoperi acestia, si cum va fi omenirea afectata de ceea ce se va construi acolo.