Planeta Jupiter: FOTO ULUITOARE, ce a fost ASCUNS de Omenire

Planeta Jupiter are prezentata o foto uluitoare cu ceva ce a fost ascuns de omenire pana in momentul de fata, iata ce descoperire au facut oamenii de stiinta.

planeta Jupiter negativa

Planeta Jupiter are astazi prezentata o imagine uluitoare care ne arata ceva ce a fost ascuns de intreaga omenire pana in momentul de fata, ceva ce ar trebui sa ne dezvaluie unul dintre cele mai mari secrete care inca se ascund pe planeta. Vorbim despre cicloanele care acopera o buna parte din polul nord de pe planeta Jupiter, acolo existand formatiuni noroase extrem de mari, iar acum avem ocazia de a le vedea asa cum nu au mai fost vazute pana in acest moment.

Planeta Jupiter are aceasta imagine facuta de catre nava spatiala Juno, cea care inca se afla in orbita acolo, iar ceea ce vedem in imagini este un ciclon urias incercuit de altele putin mai mici, ele avand diametre cuprinse intre 4000 – 4600 kilometri. Toate aceste cicloane combinate acopera o suprafata care este mai mare decat cea a planetei Pamant, deci vorbim despre o formatiune noroasa incredibil de mare observata pe paneta Jupiter de nava Juno.

Planeta Jupiter: FOTO ULUITOARE, ce a fost ASCUNS de Omenire

planeta Jupiter negativa cicloane
FOTO: NASA/JPL-Caltech/SwRI/MSSS, editata de Gerald Eichstädt.

Paneta Jupiter este plina de astfel de furtuni care nu par sa se opreasca vreodata, ci doar cresc in diametru prin combinare, si desigur ca exista una care face planeta foarte usor de recunoscut de catre oricine. Totusi, ceea ce s-a vazut la polul nord este ceva cu totul, si cu totul, deosebit, iar NASA a vrut sa ne prezinte realitatea intr-o serie de culori negative, paneta Jupiter fiind un corp cosmic cum nu exista altul in sistemul nostru solar acum.

Paneta Jupiter are imaginea de mai sus facuta prin combinarea si modificarea mai multor imagini facute de catre nava spatiala juno intre 17 februarie 2020 si 25 iulie 2020, deci vorbim despre o combinare ampla de fotografii. Chiar si asa, ele ne arata doar o parte din realitatea care exista pe paneta Jupiter, mediul de acolo fiind unul extrem de neprietenos, si de aceea inca nu a fost trimisa vreo nava spatiala care sa exploreze aceasta planeta.

Paneta Jupiter va fi in continuare monitorizata de catre cei de la NASA de la distanta, deci ne putem astepta ca alte imagini de acest gen sa mai fie publicate de catre oamenii de stiinta pentru intreaga omenire undeva in viitor.