Nelu Tataru: masca va trebui purtata pe strada si in Bucuresti

nelu tataru masca bucuresti

Nelu Tataru anunta ca in Bucuresti ar urma sa fie foarte posibila impunerea obligatiei de a se purta masca pe strada, deocamdata el facand o recomandare ferma pentru oameni sa o poarte de fiecare data cand ies din casa pentru a se preveni eventualele infectari cu noul Coronavirus.

Nelu Tataru spune ca se fac evaluari dupa ce numarul de infectari a crescut exponential in Bucuresti in ultimele zile si saptamani, iar in urma lor exista posibilitatea sa se impuna obligatia ca masca sa fie purtata in capitala, mai ales ca deja rata de incidenta e 2.58 acolo, in crestere accelerata, si va depasi cu siguranta 3 saptamana viitoare.

“Ca recomandare, recomandăm încă de pe acum purtarea măștii pe stradă în Municipiul București. Obligativitatea o veți vedea în zilele următoare când comitetul Muncipiului București pentru coordonarea intervenției, după evaluările pe care le vom avea în următoarele 48 de ore va impune sau nu această restricție.

După cum știți, noi avem o legislație care, în acest moment, pune obligativitatea purtării măștii în spațiile închise, în transportul în comun, la birouri, în școli și adaptate de fiecare comitet județean pentru situații de urgență, în funcție transmiterea în comunitate în localitățile respective.”