Calea Lactee: ULUITOARE Descoperire cu IMPACT pentru Omenire

Calea Lactee este in centrul unei descoperiri uluitoare care vine si cu un impact mare pentru omenire, iata ce a fost vazut in universul intunecat.

Calea Lactee omenire

Calea Lactee este iarasi in atentia lumii intregi multumita unei descoperiri foarte importante care a luat prin surprindere foarte multa lume, dar care ne arata din nou ca exista foarte multe descoperiri impresionante de facut. Conform unui nou studiu facut de catre cercetatori, se pare ca 24 de planete care pot gazdui viata au fost descoperite de catre cercetatori, iar ele fac parte dintr-o grupare mai mare de planete din Calea Lactee.

Calea Lactee are aceste 24 de planete descoperite de catre un grup de cercetatori din mai multe tari, iar conform acestora ele sunt destul de similare cu Pamantul, si ar putea gazdui fara probleme viata. Chiar daca pe aceste planete par sa fie conditiile ideale pentru ca viata sa poata fi sustinuta, asta nu inseamna ca pe ele si exista viata, pana acum neputand fi confirmata existenta vietii in Calea Lactee, ceea ce probabil stiti deja.

Calea Lactee: ULUITOARE Descoperire cu IMPACT pentru Omenire

Calea Lactee nu a fost monitorizata de catre cercetatori pentru a descoperi o copie a Pamantului, ci pentru a se vedea care dintre planetele care se afla in galaxie ar mai putea gazdui viata la fel ca planeta noastra. Analizand toate aceste planete, a fost analizata si istoria Pamantului, care in toata existenta sa in Calea Lactee nu a fost tot timpul capabila sa sustina viata, asa cum se intampla in momentul de fata, si asta e valabil pentru alte planete.

“Este important să rețineți că o planetă ar putea fi locuibilă, dar lipsită de viață, deoarece originea vieții nu a avut loc niciodată. Acest lucru se poate datora faptului că constrângerile de mediu pentru originea vieții sunt mult mai stricte decât pentru persistența vieții. De fapt, istoria naturală a Pământului arată că habitabilitatea a fluctuat destul de semnificativ de-a lungul eonilor geologici. Acest lucru nu se referă numai la impacturile majore ale asteroidilor sau la alte calamități care au distrus părți mari ale biosferei, ci și la evenimentele de lungă durată ale pământului Snowball, care au dus la scăderea unor biosfere timp de milioane de ani (Ward și Brownlee, 2000).”

Calea Lactee ar mai putea sustine viata si in alte locatii de pe Pamant, insa dintre toate cele 24 de acum descoperite de catre cercetatori, doar una singura pare sa aiba toate conditiile necesare pentru ca oamenii sa poata supravietui. Vorbim despre o restrangere foarte mare a locatiilor fata de ceea ce s-a descoperit initial, dar cum Calea Lactee este atat de complexa, era normal ca nu toate planetele cu potential sa aiba si toate conditiile necesare sustinerii vietii.

Calea Lactee va mai fi analizata de catre cercetatori pentru a se vedea in ce masura mai exista si alte lpanete care pot sustine viata, insa e greu de spus cat din ceea ce este observat de aici este suficient pentru a sustine viata.