Guvernul Romaniei: Noi Paturi de Terapie Intensiva disponibile in Bucuresti

0

Guvernul Romaniei paturi ati bucuresti

Guvernul Romaniei, prin primul-ministru, Ludovic Orban, a anuntat in mod oficial faptul ca numarul de paturi pentru terapie intensiva din Bucuresti a fost crescut pentru ca mai muilte persoane sa poata fi tratate, numarul de pacienti care au nevoie de asemenea tratament fiind in crestere.

Guvernul Romaniei a fost nevoit sa faca aceasta crestere de numar de paturi pentru terapie intensiva dupa ce tot mai multe persoane au umplut sectiile de acest gen pana in momentul de fata, si pentru ca se asteapta ca numarul celor care sunt infectati sa creasca substantial.

“Am un raport care arată, pe de o parte, creşterea capacităţii de tratare în secţiile de terapie intensivă care a fost realizată de autorităţi şi, de asemenea câteva elemente de creştere a capacităţii în continuare. Obiectivul nostru e să creştem constant capacitatea de tratare a pacienţilor, atât în secţiile de terapie intensivă, cât şi în secţiile normale. Avem o problemă în Bucureşti, e adevărat, dar deja s-au luat decizii. Spitalul Colentina redevine spital COVID, unde sunt câteva sute de paturi şi 30 de paturi la secţia de terapie intensivă.

De asemenea, s-a pus în funcţiune tirul la Spitalul Nasta, Spitalul Malaxa va intra în cursul acestei săptămâni în dispozitivul de spitale în care se tratează pacienţii infectaţi cu noul coronavirus. De asemenea, avem ca obiectiv creşterea capacităţii şi în spitalele care au fost până în prezent: la Matei Balş, la Babeş, la Witting, la Spitalul Judeţean Ilfov. (…) S-a făcut o analiză pe fiecare regiune şi sunt identificate soluţii de creştere a capacităţii de tratare în secţiile de terapie intensivă.”