Planeta Mercur: Fenomenul RAR si IMPACTUL asupra Pamantului

Planeta Mercur va trece printr-un fenomen rar in cursul acestei saptamani, iata ce impact va avea acesta si asupra Pamantului, si ce trebuie sa stii.

Planeta Mercur conjunctie

Planeta Mercur urmeaza sa treaca printr-un fenomen foarte rar in cursul acestei saptamani, unul care are legatura inclusiv cu Pamantul pentru ca vorbim despre una dintre planetele care se afla in sistemul solar, si intre noi si soare. Conform unor oamenii de stiinta, acest fenomen prin care va trece planeta Mercur in cursul zilei de sambata este unul rar, si unul care va avea impact inclusiv asupra Pamantului, chiar daca nu toata lumea constientizeaza asta.

Planeta Mercur va trece intre Pamant si soare in cursul zilei de duminica, ceva ce, aparent, nu se intampla chiar atat de des, si ceva ce va fi foarte usor vizibil pe cerul instelat pentru cei care vor fi dornici sa urmeasca fenomenul. In urma acestui fenomen, planeta Mercur isi va muta si pozitia pe cer in raport cu Pamantul, astfel ca va deveni vizibila intr-o regiune diferita de pe cer, deci toti cei care o urmaresc cu atentie ar trebui sa stie si acest aspect.

Planeta Mercur: Fenomenul RAR si IMPACTUL asupra Pamantului

Planeta Mercur este una dintre cele doua care stau intre Soare si Pamant, celalalta fiind Venus, insa doar in cazul primeia vorbim despre un fenomen de acest gen care se va intampla in cursul zilei de duminica. Planeta Mercur va si disparea de pe cer in cursul acelei zile pentru ca partea sa iluminata va fi indreptata doare spre soare, astfel ca nu va fi vizibila de pe Pamant deoarece nu va avea iluminare si in partea care e indreptata spre noi.

Planeta Mercur este prinsa intr-un constant joc cu Venus, cele doua corpuri cosmice invartindu-se in jurul soarelui in mod constant, si intrerupand vizibilitatea stelei de pe Pamant, pentru scurte perioade de timp. Fenomenul de acum este unul destul de rar, dar planeta Mercur va fi pentru putin timp invizibila in raport cu Pamantul, asa ca dupa aceea va deveni din nou foarte usor de reperat pe cerul instelat de catre astronomi amatori, si cercetatori.

Planeta Mercur va mai trece cu siguranta printr-un fenomen de acest gen in viitor, si totul ar trebui sa se intample fix la fel, dar de pe Pamant astronomii amatori nu vor putea urmari ceea ce se intampla.