Planeta Jupiter: Imaginea in PREMIERA, ce a Detectat NASA

Planeta Jupiter este in centrul unei noi descoperiri in premiera, iata ce a detectat NASA la mare distanta de Pamant, si ce imagine impresionanta a publicat.

Planeta Jupiter fulgere

Planeta Jupiter are anuntata astazi o noua premiera impresionanta, si asta pentru ca nava spatiala Juno, a celor de la NASA, a reusit sa surprinda in imagini ceva ce oamenii de stiinta nu au mai vazut pana acum acolo. Vorbim despre un fel de fulgere care au fost observate de catre NASA pentru prima oara in atmosfera de pe planeta Jupiter, iar nava spatiala Juno a reusit sa surprinda intr-o imagine exact ce s-a intamplat in atmosfera gigantei planete din sistemul solar.

Planeta Jupiter are observat un fenomen care se se intampla si in atmosfera Pamantului, la altitudini foarte mari atunci cand sunt furtuni puternice, deci nu vorbim despre ceva 100% nou, ci despre o prima inregistrare a unui asemenea fenomen acolo. Oamenii de stiinta au detectat acest fenomen in atmosfera Pamantului abia in 1989, si au fost siguri ca ele exista si pe alte planet, insa pe planeta Jupiter abia acum a fost observat asa ceva, dupa 4 ani de observatii constante.

Planeta Jupiter: Imaginea in PREMIERA, ce a Detectat NASA

Planeta Jupiter fulgere atmosfera
Ilustratie a NASA privind fulgerele de pe planeta Jupiter. FOTO: NASA/JPL-Caltech/SwRI

Planeta Jupiter a avut acest fenomen observat “din greseala” de catre oamenii de stiinta de la NASA, ei lucrand la procesarea altor imagini inregistrate acolo cand au ajuns si la acest fenomen impresionant, despre care nu stiau mai nimic. Reanalizand datele colectate in ultimii 4 ani, oamenii de stiinta ai NASA au realizat ca au ratat alte 11 fenomene similare care au fost inregistrate pe planeta Jupiter de catre nava spatiala Juno, si asta e greseala lor.

“Noile rezultate ale misiunii Juno a NASA la Jupiter sugerează că fie „sprites”, fie „spiriduși” ar putea dansa în atmosfera superioară a celei mai mari planete a sistemului solar. Este pentru prima dată când aceste sclipiri strălucitoare, imprevizibile și extrem de scurte – cunoscute formal sub numele de evenimente luminoase tranzitorii sau TLE – au fost observate pe altă lume. Descoperirile au fost publicate pe 27 octombrie 2020 în Journal of Geophysical Research: Planets.”

Planeta Jupiter inregistreaza fenomene de acest gen pentru doar cateva milisecunde, deci ele trebuie surprinse imediat ce au loc, altfel oamenii de stiinta le rateaza, si le observa abia la cativa ani distanta. Avand in vedere aceasta observatie, cei de la NASA continua sa monitorizeze cu foarte mare atentie ceea ce se intampla pe planeta Jupiter, iar asta pentru ca inca exista foarte multe secrete care se ascund acolo, si vor sa mai surprinda alte fulgere.

Planeta Jupiter ramane una de foarte mare interes pentru cercetatorii NASA, una care inca mai are foarte multe de dezvaluit, dar una care trebuie mult mai atent monitorizata pentru a se vedea toate aceste detalii.