DACIA Duster 3: Decizia IMPORTANTA cu SECRETUL Neasteptat

DACIA Duster 3 are dezvaluita o decizie extrem de importanta, cu un secret complet neasteptat, iata ce schimbare e facuta pentru noile modele de masini.

DACIA Duster 3 derivat

DACIA Duster 3 are dezvaluita o alta decizie foarte importanta care a fost luata de catre producatorul de la Mioveni, si e una care va avea un impact substantial asupra modului in care este fabricata masina pentru clienti. Va spuneam zilele trecute ca DACIA Duster 3 nu va fi lansata pana cel mai devreme in 2024, conform unui director general al DACIA, dar si ca platforma CMF-B va fi folosita, si e posibil sa dispara tractiunea integrala din masina.

DACIA Duster 3 nu are totusi doar aceasta schimbare importanta facuta, iar asta pentru ca noul model va veni si intr-o versiune hibrid, da stiu, v-am mai spus asta, dar astazi avem si cateva detalii tehnice despre asta. Conform presei din Franta, se pare ca DACIA Duster 3 urmeaza sa aiba o versiune a motorizarii hibride din Renault Captur, doar ca va fi una mult mai ieftina, cu mai putine piese integrate, pentru ca pretul total al masinii sa fie unul mai mic.

DACIA Duster 3: Decizia IMPORTANTA cu SECRETUL Neasteptat

DACIA Duster 3 urmeaza sa aiba un ecran E-Tech de 140 de cai putere, adica versiunea de pe Renault Captur, dar mai ieftina, si un sistem hibrid care nu e la fel de eficient precum cel de pe cam orice alta masina de acest gen. Se pare ca in DACIA Duster 3 urmeaza sa fie eliminat sistemul de recuperare a energiei de franare, astfel ca bateria nu va mai fi incarcata in momentul in care franam, si poate cand coboram o panta, asa cum se intampla la alte masini hibride, ceea ce e destul de stupid, dar pentru acesta e compromisul lansarii masinii in acest mod.

DACIA Duster 3 va fi lansata doar intr-o versiune hibrid, ci vor exista inclusiv motoare pe combustibil, dar aparent doar cele pe benzina, nu si cele pe motorina, asa cum s-a intamplat la modelele Logan si Sandero. DACIA Duster 3 ar putea avea doar motoarele 1.2 TCe si 1.5 TCe, derivate de la actualele 1.0 TCe si 1.3 TCe, iar in ceea ce priveste partea hibrida, am putea vorbi despre o motorizare de 48V, mai slaba decat la alte masini, dar e mai ieftina.

DACIA Duster 3 nu va fi prima masina hibrida pe care producatorul roman o va lansa, iar asta pentru ca DACIA Logan 3 ar trebui sa aiba o versiune de acest gen lansata in urmatorii ani, poate prin 2022, sau 2023.